In gesprek met: de Kamer van Koophandel

kvkdinsdag 27 februari 2007 19:28

De fractie van de ChristenUnie ziet terug op een prettig gesprek met de Kamer van Koophandel (KvK). Een voor de stad Groningen goed bericht is het feit dat de KvK’s Groningen/Friesland/Drenthe fuseren per 1 januari 2008 waarbij voor Groningen als hoofdvestigingsplaats is gekozen.

De eerste hoofdtaak van de KvK is het uitvoeren van een aantal economische wetten, waaronder de handelsregisterwet. Voorlichting is de tweede hoofdtaak van de KvK, als onafhankelijke vraagbaak en wegwijzer helpt de KvK startende ondernemers bij de eerste schreden op het ondernemerspad. Ook gevestigde bedrijven kunnen terecht bij de Kamer van Koophandel. Met name het midden- en kleinbedrijf maakt gebruik van de deskundigheid die de KvK op diverse terreinen biedt. De derde belangrijke taak van de kamer is stimulering van de regionale economie.

Ons kijkje in de keuken leverde heel veel informatie op, we verwijzen dan ook graag naar de website voor veel meer (www.kvk.nl/home/homeNL.asp). Wat ons wel is bijgebleven dat de KvK veel contacten heeft met het bedrijfsleven maar het daar niet alleen bij laat en ook contacten heeft met het onderwijs. Kwalitatief goed personeel is van groot belang voor het functioneren van een bedrijf. Daarom werkt de KvK Groningen samen met andere organisaties aan een betere aansluiting tussen het onderwijs en de regionale arbeidsmarkt. Samen met andere organisaties neemt de KvK initiatieven om de aansluiting tussen vraag en aanbod van kennis te verbeteren. Dit voornemen is ook onderdeel van het Economisch Businessplan 'Stad aan de slag', wat één van de peilers onder de stadsvisie van de gemeente Groningen is. Hierin wordt ook de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt als een zelfstandig onderdeel in het economische beleid erkend en dat zal ook de komende jaren zo  moeten blijven. Door het verbeteren van deze aansluiting wordt de mogelijkheid gecreëerd om iedereen mee te laten doen aan de arbeidsmarkt.

Wij concluderen dat het van het grootste belang is om als gemeente en KvK samen te werken op de diverse snijvlakken van de Groninger economie.

« Terug

Reacties op 'In gesprek met: de Kamer van Koophandel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > februari