Campagne van start, Freek op de step

zaterdag 10 februari 2007 20:00

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is gestart. In Hardenberg waren raads- en bestuursleden uit Rijssen-Holten er bij toen Freek Nieuwenhuis op de step ging, samen met de lijsttrekker Marjan van der Bent en andere kandidaten. Ook hoorden zij Eibert van Middelkoop (lid Eerste Kamer) een paar onliners geven. Maar het belangrijkste was dat zij zich allemaal willen inspannen voor een rechtvaardig, sociaal en solide beleid in Overijssel.

De vice-voorzitter opende met het lezen van 1 Petrus 2 : 11-17. Daaruit blijkt dat wat de Bijbel ons leert nog steeds actueel is. Johan Oldenburger nam afscheid als statenlid en fractievoorzitter. Na 20 jaar statenlid te zijn geweest voor GPV en ChristenUnie, en grote inzet, verdiende hij de gouden ChristenUnie-speld. Deze werd hem opgespeld onder toeziend oog van Marjan van der Bent. Zij wees er in haar toespraak op dat wij ons elkaar herkennen op grond van ons geloof, en dat wij op grond daarvan gaan voor:
- een rechtvaardig en sociaal beleid;
- een gezonde en veilige leefomgeving;
- verantwoord omgaan met ruimte en milieu.
De ChristenUnie is nu de vierde partij in de Staten van Overijssel, en de grootste oppositiepartij. Volgens Marjan van de Bent gaat de ChristenUnie in Overijssel ook de verantwoordelijkheid voor coalitiedeelname niet uit de weg. Het forum met de eerste drie van de lijst zal op 6 maart ook in Rijssen (de Hoeksteen) plaatsvinden.

Eimert van Middelkoop blikte terug op de formatie. Hij was enthousiast over het regeerakkoord; “Er is eindelijk gebroken met het paarse gif, D’66 is een partij uit de vorige eeuw geworden.” Met name de aandacht voor de jeugd is heel belangrijk. De provincie speelt ook een belangrijke rol op het gebied van jeugdzorg. Naar aanleiding van het feit dat in de media de afgelopen weken werd gesteld dat er een spruitjeslucht over ons land zou komen met de ChristenUnie in de regering merkte hij op: “Wij hebben zolang de lucht van de Amsterdamse grachtengordel geroken, mag het nu ook een keer wat anders zijn?”. Op de terugweg naar Rijssen-Holten maakte een bestuurslid daarvan: “Wij hebben zolang wietlucht geroken, nu wordt er eindelijk iets aan gedaan.”

De campagne ging officieel van start met een steptocht. De top van de kandidatenlijst ging op de step het centrum van Hardenberg in om te flyeren. Ook voor Freek Nieuwenhuis was dat lang geleden, maar hij deed het goed.

 

« Terug

Reacties op 'Campagne van start, Freek op de step'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > februari