Provinciale verkiezingen op 7 maart, ChristenUnie met drie kandidaten uit gemeente Oldebroek

vrijdag 23 februari 2007 18:35

Op 7 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Op de kandidatenlijst van de Gelderland staan voor de ChristenUnie (lijst 7) maar liefst drie kandidaten uit de gemeente Oldebroek.

Gerrit Jan Veldhoen (29e), Harry Nijkamp (25e) en Maaike van Bergeijk van Golen (14e)
Maaike heeft zich afgelopen week in Huis aan Huis gepresenteerd en helder verwoord waarvoor zij als kandidate voor de ChristenUnie staat. Onderstaand het artikel en foto uit Huis aan Huis:


Maaike van Bergeijk – van Golen staat 14e op de lijst van de Christenunie. Deze Wezepse is 38 jaar, afgestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen, nu directiesecretaresse bij een onderwijsadviesbureau in Nunspeet en daarnaast moeder van een zoon van 9 maanden en stiefmoeder van 6 kinderen, waarvan 3 thuiswonend.

1. Waarom wilt u lid worden van de Provinciale Staten en bijvoorbeeld niet van de gemeenteraad?
De Provinciale Staten hebben een groot bereik om bepaalde zaken bovenregionaal te benaderen en dat vind ik interessant. De Provincie gaat voor duurzame oplossingen op het gebied van milieu, veiligheid, jeugd – en ouderenzorg, vervoer, water en cultuur. Mijn man Henk van Bergeijk is raadslid in de gemeente Oldebroek. Met ons beide actief zijn in de plaatselijke politiek is niet zo verstandig. Door hem ben ik goed op de hoogte van de items die spelen in de plaatselijke politiek.

2. Waar wilt u zich als Statenlid sterk voor maken?
Jeugdzorg en Ouderenzorg. De provincie bouwt verder aan netwerken (Zorg Advies Teams) tussen onderwijs, leerplicht, jeugdzorg en arbeidsvoorziening, om snelle en gerichte interventie mogelijk te maken. Overleg stimuleren dus tussen de verschillende instanties, zodat er geen kind tussen wal en schip raakt. En voor wat betreft ouderenzorg: waar mogelijk moet de provincie projecten ondersteunen dat ouderen langer zelfstandig in de eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze moet samenwerken met ouderenbonden, zorgaanbieders, gemeenten en patiënten organisaties. Initiatieven om te komen tot oprichten en onderhouden van een hospice moeten ondersteund worden met een (start)subsidie.

3. Waarom is het erg dat het werk van de provincie bij veel mensen onbekend is?
Nu lijkt het er voor sommige mensen op dat de Provincie er alleen maar voor zorgt dat er lantaarnpalen langs de Provinciale wegen staan. Maar het is veel breder dan dat. Bovendien is de uitslag van de Provinciale verkiezingen van invloed op de Eerste kamer. En de Eerste Kamer beslist weer of de wetten die gemaakt zijn in de Tweede Kamer doorgaan of niet.

4. Wat zijn uw ideeën om het provinciale werk beter onder de aandacht te krijgen?
Het provinciebestuur moet actief werken aan een vertrouwensrelatie met de burger. Dit kan ook meer interactief. Burgers moeten ook meer gebruik kunnen maken van de kennis/expertise van de provincie.

5. Wat is voor uw partij een speerpunt in uw eigen regio?
Ondersteuning van de Provincie aan de gemeenten op het gebied van de WMO, en verder plattelandsontwikkeling, leefbaarheid (juist van de kleine kernen) en agrarische sector.

« Terug

Reacties op 'Provinciale verkiezingen op 7 maart, ChristenUnie met drie kandidaten uit gemeente Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > februari