Rudi Slager eerste ChristenUnie-gedeputeerde van Nederland

rudi slagervrijdag 30 maart 2007 18:53

In Groningen hebben PvdA, CDA en de ChristenUnie een gezamenlijk akkoord gepresenteerd met als titel 'Groningen, Sociaal en Slagvaardig!' Donderdag al hadden de drie partijen laten weten dat de onderhandelingen vlot verliepen en “geen grote pijnpunten” opleverden.

“We hebben het vergadertempo heel hoog gehouden”, zegt ChristenUnie-statenlid Rudi Slager, die toetreedt tot het uit zes leden bestaande college van Gedeputeerde Staten. Hij is daarmee tevens de eerste ChristenUnie-gedeputeerde in Nederland.

Het is de eerste keer dat de ChristenUnie in Groningen (vier zetels) deel uitmaakt van het provinciebestuur. Slager krijgt een portefeuille toebedeeld, met daarin onder andere de aandachtsgebieden Grijs Milieu, het toezicht op de gemeentefinanciën, bestuurlijke organisatie, bodemdaling en huisvesting. Een verheugde Slager: “Ik ben zojuist gefeliciteerd met de woorden: 'Je bent de eerste ChristenUnie-gedeputeerde van Nederland'. En dat is waar. Ik hoop dat er de komende weken nog een paar ChristenUnie-collega's bij komen.”

De door zijn nieuwe functie beschikbaar gekomen zetel binnen de Provinciale Staten wordt ingenomen door Roel Stevens (zie foto). Stevens, nummer 4 op de kandidatenlijst, was bij de jongste verkiezingen op 7 maart voorbij gestreefd door Stieneke van der Graaf (22). Dit gebeurde dankzij een flink aantal voorkeursstemmen. Stevens heeft overigens al ruim een jaar ervaring als statenlid in de provincie Groningen.

 
Bron: www.christenunie.nl 24 maart 2007

« Terug

Reacties op 'Rudi Slager eerste ChristenUnie-gedeputeerde van Nederland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > maart