Weer trams in de stad!?

Tram Valenciennes 1maandag 13 november 2006 21:19

Van 2 tot 4 november is een delegatie van 23 raadsleden, statenleden en ambtenaren op werkbezoek in Nederland, België en Frankrijk geweest. Doelstelling van het werkbezoek was kennismaken met verschillende vormen van openbaar tramvervoer.

We begonnen donderdag rond Gouda (RijnGouwe-lijn). In Gouda werden we bijgepraat over de planvorming en realisatie van dit project. In de middag gingen we naar Gent, waar we op eigen gelegenheid de binnenstad hebben bekeken. Een heel fraaie binnenstad overigens met een intensief OV-systeem bestaand uit trams, trolleys en bussen. Vrijdagmorgen hebben we een rit met de tram gemaakt van ons hotel in de binnenstad naar Flanders Expo (een soort Martinihal/Prins Bernhardhoeve aan de buitenkant van de stad). Deze plek wordt gebruikt als P+R en steeds meer mensen weten dat te vinden.

In de middag vertrokken we naar Valenciennes in het noorden van Frankrijk. Daar is sinds enkele maanden een geheel nieuw tramsysteem operationeel. Het wordt de komende tijd (jaren) verder uitgebreid naar plaatsen in de regio, waarbij men verwacht dat er een stevige ontwikkeling gaat plaatsvinden op de route waar de tram gaat lopen. Zaterdagmorgen hebben we een bezoek gebracht aan de eerste uitbreidingslocatie in de richting van Denain. Daarna vertrokken we naar Antwerpen waar we de tram gebruikten om van de linkeroever onder de Schelde door naar het centrum te komen.

Bij de behandeling van de begroting zal het OV-systeem ongetwijfeld een rol gaan spelen.




« Terug

Reacties op 'Weer trams in de stad!?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.