Twee keer Oosterpoort

oosterpoortmaandag 13 november 2006 21:03

Afgelopen week, dinsdag 7 en donderdag 9 november, was de fractie van de ChristenUnie twee keer aanwezig in ”De Oosterpoort”. Lees hier het verslag...

Dinsdag 7 november werd het gebouw na een interne verbouwing en upgrading feestelijk in gebruik genomen.  Het gebouw ziet er inderdaad frisser en fleuriger uit en kan weer helemaal met de tijd mee. De fractie is blij dat De Oosterpoort haar functie op deze plaats heeft behouden, immers in de vorige collegeperiode was sprake van een nieuw te bouwen culturueel centrum aan de Grote Markt. De directie sprak in de openingsspeech dan ook van een uniek gebouw in vergelijking met culturele centra elders in het land. Hopelijk genieten met dit vernieuwde gebouw nog meer mensen van kunst en cultuur in De Oosterpoort.
 
Donderdag 9 november was de fractie door het Noord Nederlands Orkest (NNO) uitgenodigd. Voorafgaand aan het concert vertelde de directeur Jan Geert Vierkant aan de aanwezige raadsleden een en ander over het orkest. Het NNO is tweede geworden bij de VSCD klassieke Muziekprijzen 2006 met als kwalificatie “misschien wel het leukste orkest van Nederland”. Hoe dit leuke orkest speelt konden we in de grote zaal beluisteren met een modern stuk van de Nederlandse componist Anthony Fiumara, de vierde symfonie van Robert Schumann, het eerste pianoconcert van Franz Liszt met als solist Yingdi Sun en tot slot La Valse van Maurice Ravel. Vier heel verschillende stukken maar inderdaad, het NNO is een heel leuk orkest en we mogen blij zijn met zo’n orkest binnen onze stadsgrenzen.

« Terug

Reacties op 'Twee keer Oosterpoort'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.