Doof in Stad

vrijdag 13 oktober 2006 21:49

Maandag 2 oktober heb ik een bezoek gebracht bij de plaatselijke vereniging voor doven. Zij bezitten een oud, maar ruim pand in de Violenstraat te Groningen. Midden volgend jaar moeten zij dit pand verlaten hebben, omdat de gemeente het nodig heeft voor onderwijsdoeleinden.

Volgens de huidige informatie wordt het gesloopt en er nieuwbouw neergezet voor de Borgmanschool. De gemeente heeft hen een andere locatie aangeboden in Paddepoel, maar die voldoet volgens de vereniging niet aan de eisen. Ik heb hen beloofd om (eventueel samen met andere fracties) duidelijkheid te krijgen over de (on)mogelijkheden van hun wensen. Zij bereiken de gemeente slechts met grote moeite. Ik kan natuurlijk niets beloven, maar ik vind wel dat de gemeente deze club tegemoet moet komen, omdat het probleem door de gemeente wordt veroorzaakt. D66 heeft over deze kwestie schriftelijke vragen gesteld, maar ik zal proberen via de ambtelijke weg eerst meer informatie te krijgen en daarna als dat nodig is via de politieke weg de zaak aan de orde te stellen.


Het is mij in ieder geval duidelijk dat deze vereniging duidelijk in een behoefte voorziet. Zie ook: http://www.dovenclubhuis.nl

« Terug

Reacties op 'Doof in Stad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.