Ondersteuning reclamespotje SIRE

dinsdag 17 maart 2009 20:38

Twee jaar geleden heeft de ChristenUnie samen met het CDA een initiatiefvoorstel ingediend om te komen tot gezamenlijke omgangsvormen in de stad Groningen; zie * voor een korte samenvatting hiervan. Helaas was er voor dit voorstel geen meerderheid te vinden in de gemeenteraad van Groningen. Vandaag werd onze fractie aangenaam verrast door een reclamespotje van stichting SIRE die ons voorstel van maart 2007 ondersteunt, met als kop: "Zonder dat we het doorhebben worden we steeds asocialer".

We verwijzen dan ook graag naar de website die erover gaat:

 http://www.onbewustasociaal.nl/#/Home

 Wij kunnen deze campagne ten volle ondersteunen!

 *  Initiatiefvoorstel maart 2007
Hoe werkt De waarde(n) van Groningen?

De ChristenUnie en het CDA in Groningen willen dat de Stadjers zelf zich uitspreken over deze regels. Het sterke van dit voorstel is dat je als Stadjer de kans krijgt zelf aan te geven welke omgangsvormen je van belang vindt in de binnenstad, je eigen buurt of straat. Wanneer we met elkaar afspreken wat belangrijk is voor het samen leven met elkaar, kan dat helpen binding te geven, een samenhorigheidsgevoel te ontwikkelen. En we zullen ook eerder geneigd zijn door onszelf samen opgestelde regels op te volgen dan van bovenaf opgelegde wetten.  In "De waarde(n) van Groningen" bepalen we helemaal zelf wat onze omgangsregels zijn.

Wat gaan we doen?

"De waarde(n) van Groningen" moet van ons allemaal uitgaan. De inbreng komt vanuit de Stad, inwoners, verenigingen en clubs, instellingen. De gemeente doet niet anders en ook niet meer dan het eerste duwtje geven. De gemeente faciliteert en fungeert als aanjager (waar dat nodig is) maar laat de discussie verder haar eigen gang gaan. Het gaat erom dat de  stad door de uitwerking van gemeenschappelijke waarden meer waard is. Het kan dan concreet gaan om: het is de Stad wat waard als je rekening houdt met een ander, het is de Stad wat waard als je stopt voor rood, het is de Stad wat waard als je enz. enz.

« Terug

Reacties op 'Ondersteuning reclamespotje SIRE'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.