ChristenUnie Gelderland presenteert verkiezingsprogramma “Geef Geloof een stem”

christenunie+geef+geloof+een+stemdinsdag 25 november 2014 22:31

In het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 kiest de ChristenUnie ervoor om haar geloof te koppelen aan de politieke keuzes in de Gelderse samenleving. De ChristenUnie ziet het als taak van de provincie om de schepping en samenleving zo te beheren en te ontwikkelen dat Gods eer centraal staat: het Bijbelse rentmeesterschap.

Daarbij richt de provincie zich op een sterke regionale economie, in balans met de landschappelijke waarden en de natuur. Zo wordt iedereen in de gelegenheid gesteld zijn talenten te ontwikkelen en een bestaan op te bouwen. En tegelijkertijd staat duurzaamheid daarin centraal. Het provinciebestuur opereert waar mogelijk in samenwerking met gemeenten, maatschappelijke instellingen, bedrijven en burgers en andere provincies.

In het verkiezingsprogramma zet de ChristenUnie in op een aantal koerswijzigingen ten opzichte van het huidige provinciaal beleid. Het is tijd voor een hernieuwde koers! De knop van inzetten op groei moet omgezet worden naar duurzaam ruimtegebruik, benutten en herontwikkelen. In dat kader zet de ChristenUnie in op:

  • Het opstellen en uitvoeren van een Impulsplan ruimtelijke transitie (vergelijkbaar met het Impulsplan Wonen in de statenperiode tot 2015) met een bijbehorend fonds, gevoed vanuit de NUON-gelden; via dit impulsplan wil de ChristenUnie ondersteunen en bijdragen aan deze herstructureringsopgaven die in belangrijke mate onder de regie van Gemeenten dienen te worden uitgevoerd.

  • Introduceren van een Groen-voor-rood-regeling; hiermee krijgen stoppende agrarische ondernemers een vergoeding en worden de agrarische opstallen gesloopt en omgezet in groene ruimte; zodoende kunnen stoppende agrarische ondernemers op een goede manier hun bedrijf beëindigen en wordt leegstand en verkrotting vermeden.

  • Een krachtige inzet op energietransitie: omvangrijke energiebesparing en omschakeling naar hernieuwbare energie. Het halen van de geformuleerde doelen vergt een extra impuls. De ChristenUnie wil zonnepanelen stimuleren op daken van scholen en sportverenigingen in Gelderland.

Daar waar er zich in Gelderland situaties voordoen waarin de provincie een meerwaarde kan leveren op taken buiten het wettelijke domein zet daar de ChristenUnie op in. Zowel de grondwet als de provinciewet geven Provinciale Staten de mogelijkheid autonoom te besluiten om dan provinciale inzet te leveren en het takenpakket uit te breiden. En wat de ChristenUnie betreft blijft dit zo.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Gelderland presenteert verkiezingsprogramma “Geef Geloof een stem”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.