Laat Stadjers bloeien!

omslag verkiezingsprogrammadinsdag 18 maart 2014 14:15

Verkiezingen gaan over allerlei zaken, maar vooral over mensen. Over onze ouders, onze kinderen, onze buren, onze leerkrachten, onze wijkverpleegkundigen, onze werkgevers en onze werknemers. Kortom, ze gaan over ons en onze manier van samenleven. We willen een overheid die op de financiën let, maar ook een samenleving waarin we ruimte krijgen, gehoord worden en waarin zwakkeren beschermd worden.

We zijn trots op onze prachtige stad Groningen met bijna 200.000 inwoners waar niet alles door de overheid wordt geregeld. Op de sportvelden zijn duizenden vrijwilligers actief. Vanuit de kerken worden veel acties op touw gezet voor mensen die het moeilijk hebben. De voedselbank verstrekt met hulp van Stadjers en ondernemers mensen van een wekelijks boodschappenpakket. Voor al deze vrijwilligers hebben wij veel respect en zonder hen zou de stad een stuk minder leefbaar zijn.

Wij ondersteunen de gedachte dat niet alles door de overheid geregeld kan en moet worden. Zorg moet informeler, met meer maatwerk en dichter bij de mensen. Dat betekent dat mensen terugvallen op hun eigen netwerk. Deze zorg voor elkaar levert een dilemma op; de stimulans van de landelijke overheid tot het doen van betaalde arbeid, kan botsen met de stimulans om voor anderen te zorgen. Geen enkele Stadjer mag daar de dupe van worden, de ChristenUnie pleit voor een goed werkend “vangnet”. Extra aandacht verdienen de jongeren; het liefst investeren wij in de weg naar werk.

Tegengaan van leegstand in de binnenstad is een speerpunt, om daarmee de binnenstad gezellig en aantrekkelijk te houden. De winkels aan de Sontweg trekken dagelijks veel bezoekers die niet allemaal de binnenstad bezoeken. Wij willen met de invoering van een watertaxi mensen verleiden om op deze niet-alledaagse manier de binnenstad te bezoeken.

 

In de binnenstad zijn er op piekdagen te weinig fietsparkeerplekken. Rondom de Korenbeurs, Waagstraat en de Grote Markt zien wij de grootste druk. Alle fietsers zijn welkom om gratis hun fiets te stallen. Wij willen de fietsers faciliteren met betere en deels bewaakte stallingsmogelijkheden. Wij pleiten voor een onderzoek naar een ondergrondse of inpandige fietsenstalling in de binnenstad, los van de te bouwen fietsparkeergarage onder de Nieuwe Markt.

De ChristenUnie hecht veel waarde aan duurzaamheid. Wij geloven dat we de aarde hebben gekregen en dat we er zuinig op moeten zijn. Daar varen we allemaal wel bij, net als toekomstige generaties zodat ook de nog niet-geboren Stadjers kunnen bloeien in onze prachtige stad!

groningen.christenunie.nl/verkiezingen

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2014 > maart