ChristenUnie houdt picknick om belang collectieve rustdag te onderstrepen

Stadsparkdonderdag 13 maart 2014 12:45

ChristenUnie Groningen houdt zondagmiddag 16 maart een picknick in het Stadspark. Met de picknick wil de ChristenUnie laten zien hoe goed het is om een collectieve rustdag te hebben.

"Veel mensen realiseren zich niet wat de sociale gevolgen zijn van het toenemende aantal koopzondagen", aldus lijsttrekker Inge Jongman. "In het debat over koopzondagen ligt de nadruk vaak op individuele keuzevrijheid, maar de keuzevrijheid van het ene individu of van grote winkelbedrijven heeft ook gevolgen voor anderen, zoals kleine zelfstandigen en winkelpersoneel. Juist door een collectieve rustdag zijn mensen in staat familie of vrienden te bezoeken."

De ChristenUnie roept iedereen die het belang van een collectieve rustdag voor de samenleving inziet op om zondagmiddag vanaf 15:00 uur bijeen te komen bij de grote vijver in het Stadspark en wat te eten en te drinken mee te nemen voor een picknick, zodat iedereen kan zien hoe goed het is om een dag in de week niet bezig te zijn met werken en consumeren, maar met delen en socializen. Op twitter wordt de hashtag #VierZondag gebruikt.

ChristenUnie Groningen heeft ook een filmpje over dit onderwerp gemaakt:

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie houdt picknick om belang collectieve rustdag te onderstrepen'

Jan
Geplaatst op: 16-03-2014 11:45 Quote
is een dergelijke samenkomst
http://www.youtube.com/watch?v=t5cFcFXXQnU
misschien visie van nu op termijn iets om als CU aan de bevolking van Groningen te presenteren? met koren onder het publiek. een soortgelijk samenzijn maakt echt wel indruk en kan oorzaak tot gesprek zijn.
ja vraagt ook veel voorbereiding.

Ik hoop dat jullie vandaag een fijne pickninck hebben.
Nieuw bericht

Archief > 2014 > maart