Verslag fractievergadering 9 november 2009

Fractie cu mei 2009vrijdag 13 november 2009 11:12

Vergaderingen van de gemeenteraad worden meestal op de laatste woensdag van de maand gehouden. In voorbereiding daarop komt de voltallige fractie van de ChristenUnie (gemeenteraadsleden, steunfractieleden en fractiemedewerker) op de voorafgaande maandag samen om onder meer de agenda van de raad door te spreken.

Voor de behandeling van de gemeentelijke begroting wordt vaak van dit vaste schema afgeweken. Het vaststellen van de begroting is een belangrijk moment in het politieke jaar, omdat beleidskeuzes doorgaans nu eenmaal veel geld kosten. De behandeling van de begroting biedt de gelegenheid bij uitstek om alle plannen, ideeën en verlangens overzichtelijk te bespreken en te accorderen of af te wijzen. Dat is een precieze klus die veel tijd kost, en daarom is ook dit jaar de gemeenteraad voor een extra vergadering bijeengeroepen: op woensdag 11 november kwam de begroting 2010 in bespreking.

Ter voorbereiding hierop vergaderde de ChristenUnie-fractie op maandagavond 9 november. Het college is er in geslaagd weer een sluitende begroting te presenteren. Veel van de uitgaven voor volgend jaar (in totaal ongeveer 775 miljoen euro) betreffen lopende verplichtingen, zodat er bij dat onderdeel niet veel te kiezen valt. De vrije ruimte op de begroting beloopt maar (nou ja, maar…) zo’n 30 miljoen euro. Onze fractie is redelijk tevreden over de bestedingen waarvoor het college de raad om machtiging vraagt. In de inbreng van Inge Jongman kunt u lezen welke aanmerkingen en complimenten de fractie van de ChristenUnie bij de begroting voor 2010 heeft.

De bespreking van de begroting slokte vrijwel alle vergadertijd van onze fractievergadering op maandagavond op. De resterende tijd hebben we besteed aan de komende gemeenteraadsverkiezingen en wat huishoudelijke zaken.

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht