ChristenUnie: Investeer in sociale cohesie

gastenaantafeldonderdag 12 november 2009 12:42

Woensdag 11 november werd in de begrotingsvergadering van de gemeenteraad van Groningen een motie ‘Gast aan tafel’ van de ChristenUnie aangenomen. De motie beoogt een bijdrage aan het versterken van de sociale cohesie door mensen bij elkaar aan de eettafel te laten aanschuiven.

Op zaterdag 20 maart 2010 vinden aan honderden eettafels talloze ontmoetingen tussen Amersfoorters plaats. Vanwege het succes van de afgelopen drie keren, hebben de initiatiefnemers van ‘Sofie aan tafel’ besloten dit culinaire, intieme festijn voort te zetten. Samen eten en elkaar ontmoeten: dat is het idee achter Sofie aan tafel. In 2007, 2008 en 2009 aten duizenden inwoners samen. Inwoners die elkaar nog niet zo goed kenden. Mensen nodigden bijvoorbeeld hun overburen uit of de overblijfmoeder en zorginstellingen kookten voor buurtbewoners. In de afgelopen drie jaar waren er bijzondere ontmoetingen en zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

De ChristenUnie is van mening dat een project als dit een eenvoudige en leuke manier is om sociale cohesie te bevorderen en heeft het college dan ook verzocht te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een gelijksoortig project in Groningen.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2009-11-11 Motie Gast aan tafel32,5 kBapplication/msworddownload

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht