Opening Centrum Jeugd en Gezin Groningen

CJG Groningen logo bwoensdag 11 november 2009 10:44

Op woensdag 4 november 2009 werd het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Groningen officieel geopend en werd een fantastisch nieuwe website in gebruik genomen. Als gemeenteraadslid van de ChristenUnie in Groningen mocht Sander Huisman daarbij zijn.

De opening vond plaats in de Euroborg. Wel eens een keer leuk om dat stadion van binnen te zien. De opening vond plaats met een zaal vol ouders en belangstellenden. Aan de hand van stellingen werd er flink gediscussieerd over allerlei praktische opvoedkundige vraagstukken. Zoals ‘mag een corrigerende tik’, ‘is huisarrest een goede maatregel wanneer kinderen te laat thuis komen op zaterdagavond/ nacht ‘ en ‘mogen kinderen zelf bepalen wanneer ze voor het eerst seks hebben’. Het panel bestond uit een mengeling van mensen die ‘iets hebben met opvoeden’, zoals jongeren, een alleenstaande ouder en een voetbaltrainer (Ron Jans). De discussie werd geleid door Gijs Wanders die , zoals na afloop bleek, dolenthousiast is over het onderwerp. Het was knap om te merken hoe sommige mensen die niet dagelijks in de publiciteit komen hun standpunten met verve naar voren wisten te brengen.

Na de discussie werd de website geopend door bellen blazende kinderen onder toezicht van wethouder José van Schie (een kindje dacht zelfs dat José van Schie speciaal voor het bellen blazen was gekomen).

Ouders hebben veel te maken met opvoedkundige vraagstukken. Misschien wel meer dan ‘vroeger’. Nederland is enorm veranderd en daarmee ook jongeren, de visie op opvoeden, en de invloedssferen waarmee jongeren vandaag de dag te maken hebben. Niet beter of slechter, maar anders. Het centrum voor jeugd en gezin, één van de praktische ideeën om het gezinsbeleid handen en voeten te geven, biedt ouders hulp bij het opvoeden. Door fysiek aanwezig te zijn of door de website om hulp te bieden bij verschillende fasen in de opvoeding (van baby tot tiener). Het blijkt dus dat de ideeën van André Rouvoet op deze manier prima van de grond komen. En daar mogen we als partij best trots op zijn. In de nababbel met onder andere Gijs Wanders bleek wel dat de initiatieven van minister Rouvoet vooral praktisch moesten blijven en laagdrempelig. Dan zou zijn beleid wel eens meer succes kunnen opleveren dan menigeen momenteel denkt. Het was erg leuk om hierbij aanwezig te zijn en ik wens het CJG veel succes toe!

Sander Huisman

 


 

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht