ChristenUnie: bedrijventerrein in Oostvlietpolder past niet in Leidse Stadsvisie

keuningoostvlietdonderdag 08 oktober 2009 14:08

Afgelopen dinsdag werd in een vergadering van de raadscommissies Werk en Financiën, en Ruimte en Bereikbaarheid de startnotitie voor de Oostvlietpolder behandeld. Zoals bekend wil het college doorgaan met de aanleg van een bedrijventerrein, terwijl de ChristenUnie de polder graag groen wil houden!

De ChristenUnie heeft er bij het college op aangedrongen om nog eens goed te kijken naar de toekomstvisie ‘Leiden, stad van ontdekkingen’ die door de gemeenteraad is vastgesteld. In de toekomstvisie staat dat Leiden zich moet richten op kennis en cultuur, als de twee belangrijkste pijlers van het beleid. Een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder past daar wat de ChristenUnie betreft niet in.
Mart Keuning in de Oostvlietpolder

Ook wat betreft de aanloop naar de startnotitie heeft de ChristenUnie bedenkingen. In een rechtzaak over de verkeersafwikkeling via de Lammebrug heeft de provincie naar het oordeel van de ChristenUnie onjuist en onbetrouwbaar gehandeld door bewust informatie achter te houden. De ChristenUnie vind het dan ook teleurstellend dat het college van B&W in Leiden op basis van deze uitspraak door wil met het volbouwen van de Oostvlietpolder.

Uit de beantwoording van de wethouder bleek bovendien dat het college nog voor het eind van het jaar een overeenkomst wil sluiten met de provincie over de aanleg van het bedrijventerrein. De ChristenUnie vindt dit een wel heel doorzichtige poging om nog even snel te voorkomen dat de toekomst van de Oostvlietpolder opnieuw onderwerp van de gemeenteraadsverkiezingen wordt. Dit is slecht voor de geloofwaardigheid van en het vertrouwen in de politiek. De fractie hoopt dan ook van harte dat de coalitiefracties hier niet in meegaan en de belissing over het al dan niet aanleggen van een bedrijventerrein aan de kiezer laat.

De ChristenUnie ziet ook kansen voor de bedrijvigheid in Leiden! Bestaande bedrijventerreinen moeten worden geherstructureerd zodat er voldoende plaats blijft voor bedrijven die zich in Leiden willen vestigen. Zolang er nog bedrijfspanden leegstaan in Leiden is het niet nodig een polder te gebruiken voor een nieuw bedrijventerrein!

Mart Keuning

Duo-raadslid ChristenUnie Leiden

 

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht