Provincie schrapt bijdrage aanleg groenzone in Oostvlietpolder

woensdag 03 juni 2009 13:55

Recentelijk heeft de Provincie Zuid-Holland als gevolg van ‘herprioritering’ besloten haar bijdrage aan vier nieuwe recreatiegebieden in de Leidse regio te schrappen. Het gaat om projecten die deel uitmaken van het programma Zuidvleugel Zichtbaar Groener en betreft de groenzone van de Oostvlietpolder in Leiden, een ecozone langs het Oegstgeester Kanaal (Oegstgeest/Katwijk), de Vlietlandzone (Zoeterwoude) en de Boterhuispolder (Leiderdorp).

De ChristenUnie is verrast door dit besluit van de provincie en wil dan ook graag van het Leidse college weten hoe die denkt over de handelwijze van de provincie. Ook wil de fractie graag weten of het college hierin samen optrekt met de andere ‘getroffen’ gemeenten.

Het schrappen van de subsidie heeft ook gevolgen voor de aanleg van de groenzone in de Oostvlietpolder. Hoewel de ChristenUnie tegenstander is en blijft van de aanleg van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder, vindt de fractie dat de situatie moet worden voorkomen dat het college straks wel het bedrijventerrein aanlegt maar de groenzone niet. Daarom heeft de ChristenUniefractie enkele vragen gesteld over de gevolgen van het wegvallen van de provinciale subsidie voor de aanleg van de groenzone.

Janine Clement
Raadslid

De volledige schriftelijke vragen vind u hier (word document)

« Terug

Reacties op 'Provincie schrapt bijdrage aanleg groenzone in Oostvlietpolder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.