Happietaria Groningen

logo_happietariamaandag 08 december 2008 19:15

Eten voor het goede doel

Voor het derde achtereenvolgende jaar zal de ChristenUnie bedienen in de Happietaria Groningen en wel op 13 december aanstaande.

Twee jaar geleden was dit in het kader van het project “Make A Difference A Day”, vorig jaar hebben we ons opnieuw aangemeld en dit jaar doen we het eveneens mede in het kader van vrijwilligerswerk. Zeven mensen van de (steun)fractie zullen bedienen tijdens de “shift” van 14.30 – 19. 00 uur.

Happietaria draait dit jaar voor de veertiende keer in Groningen; deze keer op het adres Hereweg 1. Sinds 1993 hebben er tot vorig jaar 10.000 studenten vrijwilligerswerk gedaan bij Happietaria-restaurants in Nederland, en hebben ongeveer 50.000 mensen een bezoek gebracht één van deze restaurants. Vorig jaar is er in Groningen zo’n 110.000 euro opgebracht (verdubbeling door hulporganisaties meegeteld) en zijn er zo’n 3500 maaltijden geserveerd.

Het restaurant zal open zijn van 19 november tot 17 december, van maandag tot zaterdag. Gedurende deze periode wordt het restaurant geheel gerund door vrijwilligers van de vijf christelijke studentenverenigingen uit de stad. Voor het koken worden professionele koks uit de stad ingezet; voor de bediening zijn er veelal studenten van christelijke studentenverenigingen werkzaam. Deze keer dus ook bedienende politici……..

Zie verder www.happietariagroningen.nl

« Terug

Reacties op 'Happietaria Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.