Uitnodiging debatavond kabelbaan 15 december 2008

maandag 08 december 2008 15:16

De stad Groningen leeft. Dagelijks trekken meer dan 150.000 mensen vanuit de regio de stad binnen. Om te werken. Om te studeren. Om te winkelen. Voor de dienstverlening. Er is één probleem: hoe kom je de stad in en uit? Files, opstoppingen. Het wordt nodig tijd nieuwe vervoersmogelijkheden te verkennen. Zo'n vervoersmogelijkheid is de kabelbaan. Deze functioneert reeds in andere steden elders: Tokio, Lissabon en Medellin. De kabelbaan kan een massa mensen vervoeren. 3000 per uur; in enkele minuten vanaf de Euroborg/ringweg naar het UMCG of de binnenstad voor een laag tarief.

UITNODIGING

Grote openbare debatavond over de kabelbaan

van de Euroborg via het UMCG naar de binnenstad

 Maandagavond 15 december 2008 om 20.00 uur

in Huize Maas aan de Vismarkt

 De gemeenteraad van Groningen heeft in meerderheid eerder aangegeven een onderzoek naar de mogelijkheid van de kabelbaan te willen. Twee tracé's spelen:

  1. Euroborg-Ikea-UMCG
  2. In het verlengde daarvan UMCG, St. Jansstraat, het nieuwe FORUM

Op maandagavond 15 december 2008 vindt er EEN GROOT OPENBAAR DEBAT plaats over de wenselijkheid van deze unieke kabelbaan in Groningen. Kom daarom op maandagavond 15 december a.s. naar Huize Maas.

De avond begint met drie korte presentaties:

  1. Een digitale presentatie van de kabelbaan in Groningen.
  2. Een korte voordracht over de kabelbaan door oud-GCC voorzitter Theo Venema
  3. De grote Europese kabelbaanfabrikant Doppelmayr zal zelfs vanuit Oostenrijk aanwezig zijn om U te informeren over de kabelbaanmogelijkheden in Groningen.

Een groot aantal gemeenteraadsfracties zal op de avond zelf haar standpunt over deze kabelbaan bekend maken. Het zeer interessante debatforum bestaat dan ook uit de volgende gemeenteraadsfracties:

- Jan Seton, CDA 
- Drewes de Haan, GroenLinks
- Inge Jongman-Mollema, ChristenUnie - Michel Marion, SP
- Jan Spakman, PvdA  
- Stephan Antuma, Student en Stad
- Geert Spieker, Stadspartij - Jan Evenhuis, VVD
- Jetze Luhoff, D66  

U kunt alle vragen, wensen en ideeën met betrekking tot de kabelbaan aan de orde stellen. De avond belooft door de aanwezigheid van voor- en tegenstanders het nodige spektakel op te leveren..

Wij nodigen U van harte uit bij dit debat aanwezig te zijn. Uiteraard verwelkomen wij U met een gratis kopje koffie. Als betrokkene bent U namelijk zeer belangrijk. Alle Groninger politici zijn ook uitgenodigd.

Datum: maandag 15 december 2008. Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Locatie: Huize Maas, Vismarkt 22 (Zuidzijde) Groningen. Entree: gratis

Organisatie: VVD- en JOVD afd. Groningen i.s.m. GRONINGEN CITY CLUB en de KAMER VAN KOOPHANDEL. Namens deze: Jan Evenhuis, Ruben Fuchs en Jaël Hooghuis (050-312 19 59)

« Terug

Reacties op 'Uitnodiging debatavond kabelbaan 15 december 2008'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.