Met oog voor elkaar de nieuwe raadsperiode in

FOTO_INGEzaterdag 24 november 2018 17:53

Wat een historische avond mochten we woensdag met elkaar beleven. Voor het eerst sinds onze oprichting in 1948 hebben we een derde zetel in de gemeenteraad van Groningen! Ik ben met de gehele fractie ontzettend trots en dankbaar en wil alle 5577 stemmers heel erg bedanken voor het vertrouwen in de ChristenUnie!

Daarnaast voelen we ons ook gezegend; in onze gebeden hebben we hierom gevraagd. Ons christelijk geluid is relevant, dat hebben de kiezers in Groningen, Ten Boer en Haren woensdag laten blijken. Geweldig!

De drie zetels zijn een fraai resultaat van een prachtige verkiezingscampagne, maar ook een bekroning op jarenlange inzet voor de stad, dorpen en wijken. Want ons motto ‘Oog voor Elkaar’ is niet alleen iets van de verkiezingen. We hebben het al zo vaak gezegd: we zitten er niet voor het pluche of voor onszelf. We zetten ons in voor een dienstbare samenleving, een gemeente waar mensen naar elkaar omzien en waarin niet het recht van de sterkste geldt. Die overtuiging zit diep in onze genen. Voor ons is het simpel: iedereen telt mee en iedereen moet worden gezien.

Ook de komende jaren is het hard nodig om oog voor elkaar te hebben. Achter de gordijnen van onze gemeente leven teveel mensen die het niet meer zien zitten of eenzaam zijn. Mensen die steeds verder van het leven af komen te staan of moeders die niet weten hoe ze deze maand de gymschoenen van kinderen moeten betalen.

Deze mensen kunnen op ons blijven rekenen. Dat betekent inzet voor goede en betaalbare zorg, het aanpakken van eenzaamheid en verbeteren van schuldhulpverlening. Voor behoud van goede voorzieningen in wijken en dorpen, meer woningbouw voor starters, studenten en senioren, goede en duurzame schoolgebouwen, We gaan voor snelle en ruimhartige afhandeling van gasschades en willen toewerken naar sluiting van het prostitutiegebied Nieuwstad. En er is natuurlijk veel meer dat we willen realiseren vanuit ons verkiezingsprogramma.

Kortom, het is alle hens aan dek de komende jaren. Het is een groot voorrecht dat we ons geluid nu met drie mensen in de raad kunnen laten horen. We zijn ontzettend gemotiveerd om ons voor alle 226.000 inwoners in te blijven zetten. In een prachtige gemeente vol diversiteit, waar mensen oog voor elkaar hebben.

Inge Jongman
Fractievoorzitter ChristenUnie

« Terug

Reacties op 'Met oog voor elkaar de nieuwe raadsperiode in'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.