ChristenUnie Groningen en staatssecretaris Paul Blokhuis gaan voor preventieve gezondheidszorg

46190028_1913011942085978_4095710483099680768_n.jpgzondag 18 november 2018 16:13

Tijdens zijn bezoek aan het UMCG heeft staatssecretaris Paul Blokhuis zijn bewondering uitgesproken voor de plannen die er in Groningen liggen om gezondheidsklachten preventief aan te pakken. De ChristenUnie Groningen wil dat de gemeente hier dan ook hard op in gaat zetten in de komende raadsperiode.

"Ik zat met gespitste oren te luisteren wat ze in Groningen allemaal voor mooie plannen hebben. Men zegt wel eens dat er niets boven Groningen gaat, maar als het om preventieve gezondheidszorg gaat is dat ook zeker het geval". De staatsectretaris noemde als voorbeeld onder meer het onderzoek Lifelines en ‘Better in Better Out’, een programma dat moet leiden tot minder complicaties en sneller herstel van de patiënt. 

En wat zijn de plannen van de CU om Groningen gezonder te maken? Lijsttrekker Inge Jongman: “We willen heel graag dat mensen gezond ouder worden. Daar moeten we als gemeente bij helpen. Zoals het stimuleren van beweging, sport en een gezonde leefstijl. Daar blijven we ons de komende raadsperiode voor inzetten.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Groningen en staatssecretaris Paul Blokhuis gaan voor preventieve gezondheidszorg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.