Gert-Jan Segers en Stieneke van der Graaf 2 november in Groningen

16992346_276623532774693_7852027910785778252_o.jpgwoensdag 31 oktober 2018 15:54

Op vrijdag 2 november verwelkomen we landelijk ChristenUnie fractievoorzitter Gert-Jan Segers en Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf in Groningen. Hieronder kunt u meer lezen over het programma.

In de ochtend gaat Stieneke van der Graaf in gesprek met leden van het dorpsplatform Ten Post over het plan wat zij ingediend hebben voor de versterkingen in hun dorp.

In de middag brengen zowel Stieneke van der Graaf als Gert-Jan Segers een bezoek aan Terwille. Reden van dit bezoek is Terwilles uitstapprogramma Perspectief+, dat vrouwen de mogelijkheid geeft om de prostitutie achter zich te laten.

Sinds 2010 biedt Terwille hulp en ondersteuning aan vrouwen die uit de prostitutie willen stappen of slachtoffer zijn van een loverboy of mensenhandel. Terwille ondersteunt hen naar het opbouwen van een ander leven. Het uitstaptraject Perspectief+ omvat onder andere begeleiding en behandeling, veilige verblijfsplekken, begeleiding naar zelfstandig wonen en toeleiding naar ander werk.

Tijdens het bezoek zal Segers in gesprek gaan met verschillende hulpverleners van Terwille die onder andere werkzaam zijn als outreachend werkers in seksclubs en op de tippelzone, of als inwonend hulpverlener begeleiding en ondersteuning bieden in kleinschalige leerhuizen. Segers maakt zich als fractievoorzitter sterk voor een landelijke dekking van uitstapprogramma’s en wil prostitutie als ‘moderne slavernij’ tegengaan. De ChristenUnie wil de legalisering van prostitutie terugdraaien en is voorstander van het Zweeds model, met invoering van een pooierverbod. Erik de Vos: “We kijken er naar uit om Gert-Jan Segers te ontmoeten en elkaar te spreken over het prostitutiebeleid en uitstapmogelijkheden in Nederland.”

College Tour met Gert-Jan Segers: Waarom Christelijke politiek?

Waarom Christelijke politiek? Zouden geloof en politiek niet gescheiden moeten zijn? Hebben we vorige week niet gelezen dat gelovigen in Nederland voor het eerst in de minderheid zijn? Wat is de toegevoegde waarde nog van Christelijke politiek?
In de Lutherse kerk gaat Gert-Jan Segers hierover met kandidaat-raadslid Gerben Brandsema en bezoekers in gesprek tussen 16.00 en 17.00. De toegang is vrij en iedereen is hiervoor uitgenodigd om erbij te zijn.

« Terug

Reacties op 'Gert-Jan Segers en Stieneke van der Graaf 2 november in Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.