ChristenUnie en Student&Stad verbaasd over knalroze pand Lets Gro

Rozedinsdag 08 november 2016 13:49

In opdracht van de gemeente Groningen is afgelopen weekend het hoekpand aan de Grote Markt-Poelestraat felroze geverfd. Dit is gebeurd in het kader van een activiteit op Let’s Gro. De CU en Student&Stad vragen zich af of de gemeente hier niet met twee maten meet.

Onlangs kreeg een ondernemer aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat namelijk een berisping omdat zij de gevel van haar pand in een andere kleur had geverfd. Zij moet haar pand opnieuw verven omdat er geen vergunning was aangevraagd. Bovendien is haar verteld dat, al had ze deze wel aangevraagd, deze niet verleend zou worden.
Arjen Banach, raadslid Student&Stad: "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de gemeente naar eigen inzicht gevels in de stad van een andere kleur kan voorzien terwijl ondernemers aan strenge regels moeten voldoen om het straatbeeld mooi te houden".
"Ik vraag mij stellig af of de kosten opwegen tegen de opbrengsten van deze ludieke actie. Een festival dat haar focus heeft op een duurzame samenleving slaat een beetje een modderfiguur door een gigantische gevel over te schilderen. Verf is helaas meestal geen vriend van het milieu". Aldus Inge Jongman, fractievoorzitter ChristenUnie.

CU en Student&Stad gaan vragen stellen aan het college over de gang van zaken.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
vragenhoekpandLet'sGroCUenS-S08111632,0 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en Student&Stad verbaasd over knalroze pand Lets Gro'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.