Henk Staghouwer lijsttrekker ChristenUnie Provinciale Statenverkiezing Groningen

91180hskleurvrijdag 15 oktober 2010 17:46

Henk Staghouwer voert de lijst van de ChristenUnie aan bij de Statenverkiezing in maart 2011. "Met Henk Staghouwer als lijsttrekker kiezen we voor ervaring, deskundigheid en continuïteit", aldus het provinciaal bestuur van ChristenUnie Groningen. Het bestuur volgt hiermee het advies op van de selectiecommissie. De kandidatenlijst wordt op 25 november door de kiesverenigingen en het bestuur definitief vastgesteld.

Staghouwer (48, ondernemer, Briltil) werd fractievoorzitter nadat Rudi Slager als gedeputeerde toetrad tot het huidige college. Hij zegt klaar te zijn voor de verkiezingen. "Het lijsttrekkerschap is een geweldige uitdaging. Ik zie uit naar de  verkiezingsbijeenkomsten en het debat. We streven er in ieder geval naar de huidige vier zetels voor de ChristenUnie te behouden. Wij hebben een aansprekend verkiezingsprogramma met diverse aandachts- en speerpunten voor Groningen en de Groningers. Het campagneplan ligt klaar".

Henk Staghouwer geeft verder aan dat de komende Statenverkiezingen in meer dan één opzicht van groot belang zijn. "Er worden niet alleen Statenleden gekozen voor de provincie, de uitslag heeft ook gevolgen voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Statenleden kiezen immers de leden van de Eerste Kamer. Gelet op onder andere door de nieuwe regering aangekondigde bezuinigingen en plannen met consequenties voor het Noorden is een goede vertegenwoordiging van de ChristenUnie in de Eerste Kamer van wezenlijk belang”.


NB
Klik hier voor de (concept)kandidatenlijst.
Klik hier voor het (concept)verkiezingsprogram.

 

« Terug

Reacties op 'Henk Staghouwer lijsttrekker ChristenUnie Provinciale Statenverkiezing Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.