Verslag fractievergadering 14 september

Fractie cu mei 2009woensdag 30 september 2009 11:06

Tijdens de vergadering van de fractie van 14 september jl zijn diverse dossiers besproken, waar binnen diverse voorstellen voor de vergadering van de raadscommissies zijn geagendeerd. Na bespreking in de raadscommissie worden de stukken, waar van toepassing, aangepast en aan de gemeenteraad voorgelegd voor besluitvorming. Een verslag van Peter Zwarts.

Hondenpoep: De CU heeft een initiatiefvoorstel ingediend. Het College heeft een preadvies gegeven. Het College komt grotendeels tegemoet aan de wensen van de CU. Wat nog niet uit het stuk van het College naar voren komt betreft de handhaving. Hierover worden vragen voorgelegd.

Zuidelijke Ringweg: Bestuurlijk voorkeursalternatief Zuidelijke Ringweg. De CU is blij met het resultaat. Aandacht wordt gevraagd voor financieringsaspecten.

Shared Space1: Het College heeft een concept voorstel gestuurd waaruit naar voren komt dat er een tweetal locaties binnen de stad Groningen geschikt zijn voor toepassing van Shared Space. De CU is geen voorstander van shared space op de voorgestelde locaties.

Bestemmingsplan Eendrachtskade ZZ 12: Dit bestemmingsplan is onderdeel van een groter bestemmingsplan dat eerder vastgesteld is. Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan Eendrachtskade ZZ 12 gemaakt. De CU stemt in met het voorstel tot vaststelling.

Bestemmingsplan Waterrand Oosterparkwijk: In dit voorstel zijn een aantal onduidelijkheden. Hierover worden vragen gesteld.

Ruimtelijke procedures: Van het College is een eerste opzet ontvangen waarin wordt weergegeven hoe de gemeente omgaat met ruimtelijke procedures. Meer in het bijzonder wordt in dit document geschetst wat de benodigde tijd is om te komen tot vaststelling van bijvoorbeeld bestemmingsplannen. Uit de brief komt naar voren dat er een optimalisatie kan plaatsvinden zodat besluitvorming eerder kan plaatsvinden. In dit voorstel zijn een aantal onduidelijkheden. Hierover worden vragen gesteld.

 


1. Bij Shared space gaat het om ruimtelijke aanpassingen in een gebied waar verkeerskundige functies (infrastructuur) en verblijfsfuncties (bijv. winkelen) samenkomen en het vervolgens gezamenlijk delen van de openbare ruimte (voetgangers, fietsers, brommers, auto’s)

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht