Bijdrage aan debat over flatscreens

dinsdag 11 november 2008 21:13

De ChristenUnie heeft zich absoluut niet kunnen vinden in de toon van het debat van de VVD en de manier waarop dit debat is aangezwengeld door middel van de interpellatie van de VVD en het CDA.

Is het de bedoeling om volgende maand te gaan debatteren over het feit of een wokpit wel of niet mag bij een fornuis vanuit de bijzondere bijstand? Kern van de zaak is dat het gaat om mensen die al vijf jaar op het minimumniveau zitten, die geen mogelijkheid hebben om te reserveren en dan gaan wij publiek zitten sappelen....De CU vindt de manier waarop genoemde partijen dit debat voeren een fout signaal geven!

Hoe staat de ChristenUnie in het debat? Wij hebben twee zaken onder de loep genomen:
Ten eerste de vraag of een televisie een eerste levensbehoefte is. Het antwoord is ja, want gezien de dominantie van tv in onze cultuur, gezien het feit dat je - afhankelijk van welke programma's je kijkt maar wij gaan niet over de afstandsbediening - kun je meedraaien in de samenleving en is het ook vaak een afleiding voor je dagelijkse sociale ellende. Ja, tv hoort dus in het pakket van vergoeding.
Dan ten tweede de vraag of het een redelijke norm is die het college hanteert.... De norm die het college hanteert is de de NIBUD-norm, deze wordt jaarlijks geïndexeerd en is gebaseerd op feitelijke gegevens, ervaringskennis en onderzoek van het NIBUD. Gezien de onafhankelijkheid en de objectiviteit die het NIBUD nastreeft een norm waarvan je uit mag gaan dat die redelijk is en dus stemmen wij in met het collegevoorstel.

29 oktober 2008

Flatscreen

« Terug

Reacties op 'Bijdrage aan debat over flatscreens'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.