ChristenUnie, CDA, SP, GroenLinks willen nader onderzoek naar ontwikkelingen rondom sporthal Zuid

Sporthal de Wijertwoensdag 04 juni 2008 22:35

Vanaf september 2004 is met het uitkomen van de Nota Sport in Beeld vervanging van sporthal De Wijert regelmatig onderwerp van gesprek geweest in de raadscommissie Onderwijs en Welzijn. In de nota Sport op Orde van februari 2008 stelt het college dat vervanging van sporthal Zuid uiterlijk in 2012 noodzakelijk is, en spreekt de voorkeur uit voor een nieuwe hal op de huidige plek in combinatie met woningen die door Nijestee worden gebouwd (Liquid City).

 

De raadsfracties van de ChristenUnie, het CDA, SP en GroenLinks zijn op werkbezoek geweest bij het Noorderpoortcollege, het Gomarus College en NIC en hebben daar veel informatie gekregen. Tijdens een daaropvolgende wandeling door het gebied rondom beide scholen en het buitenspeelveld van NIC is gebleken dat er op dit gebied meer plannen en ontwikkelingen zijn dan nu door het college lijken te zijn meegenomen. Tevens kan bij uitzoomen op een groter gebied (heel De Wijert-Noord) een definitief politiek oordeel omtrent de ontwikkeling van een sporthal ter vervanging van sporthal De Wijert beter geveld worden.

De raadsfracties van de ChristenUnie, het CDA, SP en GroenLinks willen van het college weten of - voordat de plannen rondom Liquid City definitief ingevuld worden – het opportuun is eerst nog een gesprek aan te gaan met beide colleges van Bestuur en NIC waarbij er wordt uitgezoomd op de wijk De Wijert-Noord.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie, CDA, SP, GroenLinks willen nader onderzoek naar ontwikkelingen rondom sporthal Zuid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.