De tram in Groningen (Update)

Voorbeeldfoto tram in Groningendonderdag 08 november 2007 21:53

In de raadscommissie Beheer en Verkeer is het plan van aanpak van het bureau Regiotram aan de orde geweest, nadat de raad op 21 februari 2007 zich heeft uitgesproken om verder te gaan met het ontwikkelen van plannen voor een tram (zie woordvoering fractie d.d. 210207).

De komende tijd zal het bureau Regiotram zich bezighouden met trajectverkenning en wat voor soort tram er gaat rijden. Gaat de tram rijden op de sporen van de trein en vervolgens op de rails van de tram of moet je overstappen van trein op tram? Vragen die nog nader verkend moeten worden. Ook is het van belang om in het traject voldoende go/no go momenten in te bouwen, de raad heeft een motie van de ChristenUnie hierover raadsbreed gesteund (zie motie d.d. 210207) gezien de financiële en politieke steun die nodig is voor het hele project.

Daarnaast is de tram voor veel mensen in de stad iets wat tot de verbeelding spreekt en het is goed  dat het bureau van plan is goed voorlichtingsmateriaal aan te bieden, waardoor iedereen weet hoe het fysiek in de stad er uit komt te zien; een 3d film is daarom in ontwikkeling.

Zie ook de andere documenten:

Tram terug in Groningen?
Motie Tram in Groningen

« Terug

Reacties op 'De tram in Groningen (Update)'

Ghaffari, F. (Farzad) [196271]
Geplaatst op: 21-02-2008 22:38
Ik moet u mededellen dat ik het hellemaal met Jullie plannen over de Tram eens ben , want ik weet ook namelijk dat het een andere beeld geeft en andere gevoel. Wat weer nieuw is voor mensen en kan aantrekken van buitenstand en meer , maar het heeft natuurlijk ook wel weer zijn nadelen. Alles heeft natuurlijk zijn naardelen en voordelen En dat zal B.V. het geld , het gevaar , en meer kunnen zijn licht er ook aan waar die routes geplaatst worden en meer , maar veder ben ik het met Jullie beslissing hellemaal eens. Ik zal dat ook wel fijn vinden dat er ook in Groningen Tram komt , vindt het wel er bij passen.
Dat wou ik graag even kwijt.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.