Nieuws uit de Provinciale staten van Gelderland

vrijdag 02 november 2007 09:20

Nieuws uit de fractie van de ChristenUnie van de PS van Gelderland

*Subsidie voor realisatie Hospice Nunspeet stap dichterbij

*Onderzoek naar verdubbeling spoortraject Ede- Barneveld

*ChristenUnie neemt het op voor boeren

subsidie voor realisatie Hospice Nunspeet stap dichterbij

Arnhem – Het lijkt er op dat vraag voor een eenmalige Provinciale subsidie voor het realiseren en inrichten van een hospice in Nunspeet een stap dichterbij is gekomen. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van vandaag in het Arnhemse Provinciehuis heeft de fractie van de ChristenUnie samen met de SGP fractie Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten opgeroepen nu al tijdens de begrotingsbehandeling 2008 haar nek uit te steken voor een eenmalige subsidie


Onderzoek naar verdubbeling spoortraject Ede-Barneveld

Arnhem – De provincie Gelderland gaat onderzoek doen naar de haalbaarheid van een mogelijke spoorverdubbeling op de Valleilijn traject Ede-Barneveld. De vraag om het haalbaarheidsonderzoek en bijbehorende kostenindicatie is afkomstig van de Gelderse ChristenUnie fractie.


Eerder deze maand stelde de Tweede Kamer fractie van de ChristenUnie vragen over de mogelijke verdubbeling van het spoortraject aan minister Eurlings van Verkeer. Met het onderzoek naar de haalbaarheid wil de ChristenUnie ten eerste het idee van onze eigen Tweede Kamer fractie ondersteunen en ten tweede vanuit haar provinciale verantwoordelijkheid kijken naar de mogelijkheden voor realisatie en kostenindicatie voor de verdubbeling van het nog ontbrekende deel van de Valleilijn aldus statenlid Pieter Plug woordvoerder Mobiliteit in Provinciale Staten.


ChristenUnie neemt het op voor boeren

Arnhem – Tijdens de algemene beschouwingen in de Provinciale Staten heeft de ChristenUnie een motie mede ingediend met SGP, PvdA, CDA en VVD om te voorkomen dat de nationale landschappen niet weer herverdeeld moeten worden. De motie verzoekt de Provinciale Staten zich niet neer te leggen bij het plan van minister Cramer (VROM) om extra beperkingen voor de nationale landschappen te laten gelden. Het college moet deze gevoelens neerleggen bij Minister Cramer.

In de voorbereidingen op de Statenvergadering van vandaag heeft de ChristenUnie fractie in de vergadering van de commissie Landelijk Gebied het indienen van de motie al aangekondigd. De ChristenUnie is dan ook heel blij met de steun die de andere fracties hebben aangekondigd en zo konden we komen tot een motie opgesteld door een meerderheid van Provinciale Staten, aldus statenlid Lubbert van den Heuvel.



« Terug

Reacties op 'Nieuws uit de Provinciale staten van Gelderland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.