Mooi coalitieakkoord voor Gelderland

lijsttrekker_a_vd_kolkvrijdag 06 april 2007 13:33

Arnhem – “De onderhandelingen hebben geleid tot een prachtig resultaat voor Gelderland.” Dit zegt ChristenUnie-onderhandelaar, Martin Schuurman. “De afgelopen maand hebben we op basis van gelijkwaardigheid met CDA en PvdA gesproken.” Vandaag hebben de drie partijen het coalitieakkoord gepresenteerd.

Voor de ChristenUnie belangrijke punten als jeugd en gezin, bereikbaarheid van het platteland en de investering in duurzame energie zijn terug te vinden in het coalitieakkoord . “Het programma dat er nu ligt straalt ambitie en vertrouwen uit voor de komende vier jaar. “ zegt Schuurman.

De ChristenUnie-fractie heeft fractievoorzitster Annelies van der Kolk voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde. Van der Kolk wil zich komende jaren bezig houden met de thema’s milieu, klimaat, cultuurhistorie, recreatie en toerisme. Schuurman geeft aan in Van der Kolk een zeer goede kandidaat te zien. “Haar jarenlange ervaring in de Provinciale Staten, haar ervaring in het werkveld en haar persoonlijkheid leiden tot de perfecte gedeputeerde.”

Lees ook de informatie op de website van de provincie Gelderland en op de website van ChristenUnie Gelderland.

Martin Schuurman bij zijn instatlatie, op de voorgrond Marien Bikker.

Jonathan van Tongeren

« Terug

Reacties op 'Mooi coalitieakkoord voor Gelderland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.