ChristenUnie en SP voelen College aan de tand over Zuidelijke Ringweg

Header_Julianaplein_ZuidelijkeRingweg_AanpakRingZuidmaandag 12 oktober 2015 14:48

ChristenUnie en SP stellen vragen aan het College naar aanleiding van het voornemen van de minister om het tracébesluit Zuidelijke Ringweg op punten aan te passen.

De fracties vragen om een nadere toelichting op elementen uit de brief van het College, waarin de raad geïnformeerd wordt over de tussenuitspraak van de Raad van State. Het College schrijft dat de minister de gelegenheid heeft gekregen het tracébesluit op vijf punten aan te passen. ChristenUnie en SP willen weten wat de gevolgen van eventuele aanpassingen of wijzigingen zouden zijn. 

Zo schrijft het College dat "de samenwerkende overheden goede mogelijkheden zien de gevraagde aanpassingen binnen de gestelde termijn door te voeren”. De fracties vragen zich naar aanleiding daarvan af wat de gevolgen voor planning, aanbesteding en budget zijn in het geval van overschrijding van de termijnen. De fracties willen verder weten of bij eventuele meerkosten van aanpassingen de 'extra wensen' als de fietstunnel Esperanto en de ruimtelijke kwaliteit in gevaar komen.

Fietstunnel Papiermolen onvoldoende onderzocht

De Raad van State is van oordeel dat de haalbaarheid van de fietstunnel bij de Papiermolen niet afdoende onderzocht is. ChristenUnie en SP hebben eerder gepleit voor respectievelijk het handhaven van de fietstunnel en het aanleggen van een fietsbrug in plaats van een voetgangersbrug en zien bij het verdwijnen van deze verbinding in het huidige Tracébesluit een belangrijke schakel in het fietsnetwerk verdwijnen. De fracties zien de uitspraak van de Raad van State als een signaal dat deze tunnel/toegankelijke fietsersbrug misschien maar beter wel kan worden aangelegd en willen dan ook van het College weten hoe en op welke wijze dit onderzocht gaat worden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
VragenARZ091015CUSP24,0 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht