Gemeente en Martiniplaza gaan veiligheid gehandicaptenparkeerplaatsen verbeteren

gehandicaptenparkeerplaatszaterdag 28 februari 2015 10:57

De gemeente gaat samen met Martiniplaza actie ondernemen om de veiligheid en bereikbaarheid van de gehandicaptenparkeerplaatsen aan de Leonard Springerlaan te verbeteren. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de ChristenUnie.

Het college schrijft dat er tot nog toe geen ongevallen hebben plaatsgevonden en het de situatie dus ook niet als gevaarlijk ziet. Het college kan zich echter wel voorstellen dat de mensen die gebruik maken van de acht parkeerplaatsen de situatie als onveilig ervaren en vindt dat vervelend. 

Martiniplaza heeft in het verleden bij drukke gelegenheden reeds verkeersregelaars ingezet om een en ander in goede banen te leiden. Maar zowel het college als Martiniplaza erkennen dat de inrichting van de openbare gehandicaptenparkeerplaatsen beter kan. Samen zullen ze dan ook actie ondernemen "om de veiligheid en bereikbaarheid van de gehandicaptenparkeerplaatsen te vergroten." 

Ten aanzien van het niet reageren op de melding van een stadjer over de onveilige parkeerplaatsen, geeft het college aan dat er twee meldingen waren en abusievelijk is aangenomen dat beide melders elkaar kenden en men dus met de beantwoording van slechts één melding kon volstaan.

De fractie van de ChristenUnie is blij dat de gemeente nu in overleg met Martiniplaza actie gaat ondernemen om de veiligheid van de gehandicaptenparkeerplaatsen in kwestie te verbeteren. 

« Terug

Reacties op 'Gemeente en Martiniplaza gaan veiligheid gehandicaptenparkeerplaatsen verbeteren'

Ineke
Geplaatst op: 10-03-2015 19:21 Quote
Dank voor uw aandacht. Graag wil ik hier aan toevoegen dat het aan trottoirzijde onmogelijk is om uit te stappen. De 'stoep' is hier slechts één trottoirband + stoeptegel breed. Op één gehandicapte Pplek slechts één enkele trottoirband breed.
Nieuw bericht