Nieuw raadslid Edward Koopmans blikt vooruit

woensdag 09 april 2014 09:00

Nadat afscheid was genomen van de oude raad, werd onlangs de nieuwe raad geïnstalleerd, waaronder ook een nieuw raadslid voor de ChristenUnie: Edward Koopmans. Ook voor sommige zittende raadsleden is Koopmans echter geen onbekende. Hieronder blikt hij kort vooruit op de komende raadsperiode.

Over de verkiezingsuitslag van 19 maart jongstleden is al het nodige gezegd. We zijn blij en dankbaar met het behoud van onze twee zetels en met de niet geringe stemmenwinst.

Voor mij persoonlijk betekent dit mijn eerste periode als raadslid. In 2010 mocht ik de derde plek innemen op de kandidatenlijst, wat, met de bekende, stabiele uitslag van 2 zetels, wel de mogelijkheid opleverde om als zogeheten 'lijstopvolger' commissiewoordvoering voor mijn rekening te nemen. Dit heb ik de afgelopen 4 jaar met veel plezier en enthousiasme in de commissie Financiën & Veiligheid gedaan, waarmee ik de eerste stappen in de politieke arena heb gezet.

Maar, zoals gezegd, nu is het echte (raads)werk begonnen. En dat in een tijd waarin wij als gemeente meer verantwoordelijkheid krijgen voor de zorg, waarin armoedebestrijding nog belangrijker wordt, maar ook een tijd waarin er een steeds grotere meerderheid ontstaat vóór verruiming van het aantal koopzondagen en tégen sluiting van de tippelzone. Al met al een tijd waarin we als ChristenUnie wellicht een duidelijkere oppositierol zullen vervullen, maar tegelijk ook politiek zullen gaan bedrijven zoals u van ons mag verwachten: niet alleen maar tegen zijn omdat we in de oppositie zitten, maar voorstellen beoordelen op de inhoud, met een kritische blik.

In die stijl wil ik mij de komende 4 jaar inzetten, waarbij de thema’s die ik al noemde wat mij betreft speerpunt zijn. Hierin weet ik mij gesteund door alle kiezers die op ons gestemd hebben, maar bovenal vertrouwend op Gods zegen.


Foto's van de installatie vindt u onder fotoreportages.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht