Martin Verhoef blikt terug op zijn raadslidmaatschap

1978903_640173776036474_1069588922_ndinsdag 01 april 2014 12:25

Vorige week werd afscheid genomen van een aantal raadsleden, waaronder ook Martin Verhoef van de ChristenUnie. Nadat Verhoef in 2010 de tweede plaats op de kandidatenlijst innam en raadslid werd, besloot hij in 2014 om een stap terug te doen vanwege de te grote werklast van het combineren van zijn baan als leidinggevend verpleegkundige in het UMCG en het raadswerk. Hieronder blikt hij kort terug op zijn periode als raadslid.

Na een periode van 4 jaar in de gemeenteraad, heb ik vorige week samen met 20 andere raadsleden afscheid genomen van het raadswerk. Een afscheid waarbij we stilstonden bij de intensiteit van het raadswerk, we terugkeken naar de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen 4 jaar en waarbij we als scheidende raadsleden in diverse speeches nog even in het zonnetje werden gezet.

Ik kijk met veel genoegen terug op de afgelopen 4 jaar en denk met name met veel plezier terug aan de vele bezoekjes in de stad, vaak met de fractie, met de betreffende raadscommissie en regelmatig ook op eigen initiatief. Bijvoorbeeld het werkbezoek aan de Driebondschool in Engelbert vanwege de slechte staat van onderhoud, het bezoek aan het Grand Theatre op de Grote Markt vanwege de dreiging om wegbezuinigd te worden, of het bezoek samen met een aantal andere raadsleden aan voetbalvereniging Kids United die kinderen met een handicap de gelegenheid biedt om te voetballen en die graag een eigen clubgebouw wilde. Ook heb ik tussen de demonstrerende mensen gestaan op de Grote Markt die streden voor behoud van de participatiebanen en ben ik op uitnodiging van een aantal vrouwen in de Held geweest waar men een buitenspeelplek voor hun kinderen in de wijk wilde opzetten. Op zulke momenten wist ik me een echte volksvertegenwoordiger en vaak ging ik dan vol goede moed aan het werk om iets te kunnen betekenen voor de mensen met wie ik had gesproken. Terug op het stadhuis bleek de praktijk dan vaak een stuk weerbarstiger, en was het soms erg lastig om onderwerpen en problemen, al dan niet samen met andere raadsfracties, op de politieke agenda te krijgen. De raadsagenda wordt grotendeels bepaald door de stukken vanuit het college en die goed bijhouden is al een hele uitdaging.

Toch hebben we als fractie in de afgelopen periode aandacht kunnen vragen voor diverse zaken door middel van schriftelijke vragen, initiatiefvoorstellen en bijsturing van beleid met moties. Voorbeelden zijn het initiatiefvoorstel waarmee we aandacht hebben gevraagd voor een sportpas waarmee jongeren gestimuleerd worden tot sport en meer bewegen, en de motie waarmee we het voor elkaar hebben gekregen dat de familiebibliotheek in de Wijert open blijft en een grondige opknapbeurt krijgt.

Ik kijk met plezier terug op een leerzame, maar ook wel hectische periode, waarin ook politiek veel is gebeurd, zoals de bestuurscrisis en het stoppen van het tramproject. Maar ook de periode waarin de decentralisaties concreter zijn geworden, al zijn ze nog omgeven met veel vraagtekens!

Ik wil alle mensen waar ik mee heb mogen samenwerken en die mensen die hun vertrouwen in mij en in de ChristenUnie hebben gesteld van harte bedanken voor dat vertrouwen en voor de goede samenwerking. Ik wens de fractie, en mijn opvolger in het bijzonder, veel wijsheid en plezier toe in dit mooie werk!

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht