Verlenging reservering banenstelsel Schiphol

maandag 27 maart 2006 13:00

Provinciale Statenvergadering maart 2006, bijdrage van ChristenUnie-SGP, Jan Bezemer

MdV,
Dit voorstel is een logisch voorstel, en bestuurlijk gezien een redelijk en afgewogen voorstel. Terecht wordt gesteld dat mede met de voorgestelde datum ook druk op de besluitvorming blijft. Toch ligt vaak daar een probleem. De ervaring is toch juist dat de besluitvormingsprocessen voor grote projecten, in een complexe omgeving vaak heel lang duren. Worden andere processen waarin meer daadkracht en snelheid van ons verlangd wordt, zoals infrastructuur en woningbouw, nu niet onnodig lang opgehouden?
Er zijn daarnaast in de samenleving tal van groepen die in toenemende mate vraagtekens zetten bij de ontwikkeling van de luchthaven Schiphol op de huidige wijze. Het handhaven van de reservering lijkt een tegengesteld signaal, waarmee de argwaan tegenover het overheidsoptreden zal toenemen.
Nu is het goed uitgelegd, nu is de evaluatie aanstaande, nu klinken alle argumenten nog redelijk, maar 2008 zal toch het uur van de waarheid moeten worden, willen we als provinciale overheid nog geloofwaardig naar de burger over blijven komen.

« Terug

Reacties op 'Verlenging reservering banenstelsel Schiphol'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.