Initiatiefvoorstel graffiti aangenomen

donderdag 28 november 2013 10:18

Het initiatiefvoorstel van de ChristenUnie over graffiti is in de raadsvergadering van woensdag 27 november met algemene stemmen aangenomen. Het voorstel behelst dat de gemeente Groningen objecten in de stad aanwijst die graffitikunstenaars kunnen gebruiken voor hun graffiti. Door gemeentelijke objecten toe te wijzen aan een graffitikunstenaar, wordt niet alleen de openbare ruimte opgefleurd, maar wordt ook voorkomen dat die plekken verloederen.

Het voorstel werd zowel door het College van Burgemeester en Wethouders als de diverse raadsfracties met instemming begroet. Zo noemde raadslid Wim Moes (PvdA) het "een mooi voorbeeld van omdenken, hoe je van een probleem een kans kunt maken." 

De fractie van de ChristenUnie werd tot haar voorstel geïnspireerd door een vergelijkbare aanpak in de gemeente Leeuwarden, die inmiddels zijn vruchten heeft afgeworpen. Eerder stelde de fractie reeds schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van klachten over het niet verwijderen van graffiti door de gemeente. Naar aanleiding daarvan kwam de ChristenUnie in aanraking met de Leeuwarder aanpak. Dit zette de fractie aan het denken waarop zij tot haar initiatiefvoorstel kwam en dit aanbood aan de wethouder.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2013-09-18 initiatiefvoorstel graffiti889,2 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'Initiatiefvoorstel graffiti aangenomen'

Merry
Geplaatst op: 19-05-2021 11:16 Quote
I learned a lot from the insight you shared here. It's good to learn more about this topic, and if you have some free time or you're curious about some celebrity basic information, you can visit celeb networth and search for it.
Nieuw bericht