Voorkeurstemmen Tweede Kamerverkiezingen (Update)

Stieneke van der Graafdinsdag 15 juni 2010 09:51

Met 4,33% (4.990 stemmen) haalde de ChristenUnie in de gemeente Groningen een lager percentage dan in 2006. Ook het verschil ten opzichte van het landelijk gemiddelde is afgenomen, maar het resultaat ligt in Groningen nog altijd een volle procentpunt hoger. Er werden ook voorkeurstemmen uitgebracht, waarbij Ed Anker en Stieneke van der Graaf opvallen.

De meeste stemmen (3.663) werden uitgebracht op André Rouvoet, gevolgd door Ed Anker, die een voorkeursactie voerde gericht op studenten en young professionals, met 255 voorkeurstemmen. Esmé Wiegman, de eerste vrouw op de lijst kreeg 236 voorkeurstemmen, Arie Slob 200. De lokale kandidaten Stieneke van der Graaf en David de Jong kregen respectievelijk 185 en 125 stemmen.

Naar het zich nu laat aanzien heeft geen van de kandidaten die op een lager plaats dan plaats vijf stond genoeg voorkeurstemmen gekregen om toch in de Tweede Kamer gekozen te worden. Vanmiddag maakt de Kiesraad de officiële uitslag bekend.

De verkiezingsuitslag van de gemeente Groningen op kandidaatniveau en per stembureau is te bekijken op http://gemeente.groningen.nl/gemeente/verkiezingen-2010

Update 18 juni: Uit het proces verbaal van de verkiezingsuitslag blijkt dat Stieneke van der Graaf landelijk 772 stemmen gehaald heeft. De  nummer 22 op de lijst belandt daarmee op de 10e positie qua voorkeurstemmen. Het proces verbaal is te vinden op de website van de Kiesraad www.kiesraad.nl

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht