Wijkbezoek Groningen-Zuid

Overwinningspleinzondag 14 september 2008 14:59

Sinds enkele jaren bezoekt de (steun)fractie van de ChristenUnie ongeveer twee keer per jaar een deel van de stad. We waren al op bezoek in Lewenborg, Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk en Hoogkerk. Op donderdag 4 september was Groningen-Zuid aan de beurt. Voordat we op bezoek gaan zorgen we ervoor dat alle inwoners een folder krijgen waarop ons bezoek staat aangekondigd. Deze wordt ongeveer twee weken voor het bezoek huis-aan-huis bezorgd. Deze keer ging het om de wijken Corpus den Hoorn, de Hoornse wijken en Piccardthof. Mensen kunnen langskomen bij de fractie of ze kunnen ons vragen om langs te komen. We kregen deze keer slechts twee reacties voordat we op bezoek gingen en voorzichtig concluderen we dan maar dat het goed toeven is in deze wijken.

Op donderdagmiddag zouden we een partytent opzetten op het Overwinningsplein. Het geheel vernieuwde plein met winkelcentrum leek ons een uitstekende uitvalsbasis. Dat was het ook, ware het niet dat het behoorlijk waaide en de partytent (waar we netjes een vergunning voor hadden gekregen) al heel snel liever als vlieger fungeerde. We hebben hem maar snel weer opgeborgen, want op ongelukken zaten we niet te wachten. We waren met 5 fractieleden aanwezig: Inge Jongman, Wim Huisman, Sander Huisman, Jasper van der Horst en David de Jong. De meegebrachte vlaggen werden aan de auto gebonden en de partytafel met frisdrank en borrelnoten stond uitnodigend klaar. We spraken mensen aan en gaven hen pennen, koffiepads en pepermunt. Daarnaast knoopten we een gesprek aan over hoe men het wonen in deze wijken beviel.

De meeste reacties waren positief. Hoewel er altijd wel kleine zaken zijn die beter kunnen, lijkt het erop dat de meeste problemen te maken hebben met verkeer en infrastructuur. Dat zagen we voor onze neus gebeuren. De Brailleweg is afgesloten en het verkeer op het Overwinningsplein was bijzonder druk. Om 16.00 uur gingen David en Sander op de fiets de wijken door (David had een geleend exemplaar van fietsenspecialist Steenbergen geleend, omdat hij alles met de auto had vervoerd). We startten op de Galenuslaan en gingen via het Hoornse Meer (met de Wall House van Hedjuk aan de Lutulistraat), de Veenweg (waar we een gemelde problematische verkeerssituatie bekeken), het Hoornse Park en de bedrijven en het Martiniziekenhuis aldaar, naar de wijk Piccardthof.

Vervolgens gingen we over de Ter Borchlaan om in de gemeente Tynaarlo te belanden, die daar in rap tempo een sub-urbane woonwijk uit de grond aan het stampen is. We gingen verder naar het volkstuincomplex Bruilweering en Piccardthof, dat aan de achterzijde aanligt tegen de gelijknamige waterplas. We eindigden het tochtje in Corpus den Hoorn waar we de vrachten van de wijkvernieuwing konden aanschouwen. Wat wordt het daar mooi. Alleen jammer dat de zogenaamde winkelstrip er nog als getuige staat van de slechtere tijden. We hopen dat met deze ingreep dit deel van de stad weer vele jaren meekan. Om 5 uur waren we terug en gingen Jasper en Inge een deel van deze route bekijken. Om ruim 6 uur uur borgen we alles weer op en gingen we tevreden weer naar huis. We besloten om in het voorjaar van 2009 een vergelijkbaar bezoek te brengen aan de Vogelaarwijken: de Hoogte en de Korrewegwijk. We zien er naar uit.

 

« Terug

Reacties op 'Wijkbezoek Groningen-Zuid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.