Tram in stad en regio

Voorbeeldfoto tram in Groningendonderdag 25 januari 2007 12:23

In de commissie Beheer en Verkeer is gisteravond gesproken over de startnotitie van het college over de tram in stad én regio waarbij de eerste insteek het aanleggen van een tramlijn Hoofdstation – Zernike is. Dit vergt een investering van 150 miljoen waarbij het college nu door middel van een jaarlijkse structurele bijdrage ad 300.000 euro een bedrag van 50 miljoen kan investeren. Daarbij worden nog bijdragen uit de regio Groningen-Assen verwacht en zal een lobby volgen richting Den Haag om het totale financiële plaatje rond te krijgen.

De fractie van de ChristenUnie heeft aangegeven een positieve insteek te hebben voor wat betreft de tram omdat wij vinden dat je maatregelen moet nemen om minder mensen in de auto te laten rijden en meer mensen gebruik te laten maken van het openbaar vervoer (nu 74% per auto en 16% per openbaar vervoer). De tram past in dat totaalpakket van maatregelen waarbij de fractie tevens benadrukt dat de tram niet op zichzelf moet staan en dat het ook moet gaan om maatregelen op het gebied van de transferia rondom de stad (Haren, Hoogkerk) en overige verkeersmaatregelen.

Overigens zijn wij nog niet geheel overtuigd dat de tramlijnen die vanuit de stad naar de regio (en vice versa) worden doorgetrokken een meerwaarde vormen op de huidige situatie.  In de raad van 21 februari wordt de nota als discussiestuk behandeld.

« Terug

Reacties op 'Tram in stad en regio'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.