SGP/ChristenUnie: zorgvuldige afweging invulling Groene Hart

Natuurbeheer, een belangrijk item in de landbouw en veeteeltwoensdag 13 december 2006 23:10

De SGP/ChristenUnie Zuid-Holland is voorstander van een evenwichtige verdeling van functies in het Groene Hart. Voor de woningbouw geldt daarvoor een saldo-nul benadering, waarin gemeenten gefaseerd mogen bouwen voor de eigen bevolkingsgroei. Hiermee moet wel zorgvuldig worden omgegaan, waarbij afspraken gehandhaafd worden. De SGP/ChristenUnie maakt zich grote zorgen om de plannen van de NV Utrecht, die uitgaan van een overmaat aan woningbouw tussen Utrecht en Woerden. Dergelijke plannen gaan lijnrecht tegen de uitgangspunten van het Groene Hart in.
De gedachte dat landbouw de drager is van het Groene Hart wordt breed gedeeld. Volgens SGP/ChristenUnie woordvoerder Jaap Slingerland zal echter duidelijker naar voren moeten worden gebracht dat rendabele ecologische landbouw onmisbaar is, bij de ontwikkeling van het Groene Hart. Daarnaast is volop ruimte voor natuurbeheer.
Volgens Slingerland moet de kernkwaliteit van het Groene Hart worden gewaarborgd, door een goede verhouding tussen landbouw en natuur.
Slingerland wil verder dat de inwoners van het Groene Hart meer betrokken worden op de ontwikkelingen in het Groene Hart.
Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben het uitvoeringsprogramma Groene Hart op 13 december vastgesteld.

« Terug

Reacties op 'SGP/ChristenUnie: zorgvuldige afweging invulling Groene Hart'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.