Klankgroep spoor

DSCN1723maandag 27 juni 2016 13:36

Op maandag 30 mei 2016 hadden wij een bespreking met de klankbordgroep spoor en onze provinciale fractie. Aanwezig waren vanuit onze provinciale fractie de heren Hermen Vreugdenhil en Michiel van der Stelt. Vanuit onze fractie waren Jan Oskam en ondergetekenden aanwezig.

Naast een toelichting door de klankbordgroep hebben we ook nog een aantal locaties bezocht waar de treinen langskomen en gaan komen. Vervolgafspraken zijn gemaakt, maar de klankbord groep was zeer tevreden over de aandacht en de zorg die wij als ChristenUnie met hen deelden.

Ondergetekende zit namens de Gemeente Moerdijk in de Raad van bestuur van het Havenschap Moerdijk. Momenteel ligt er een voorstel om te komen tot een nieuwe structuur waarbij een beroep is gedaan op veel tijd en stukken lezen. Op 14 juli 2016 zal er een definitief besluit worden genomen en op 15 juli 2016 in de Provinciale Staten. De Provincie en de Gemeente zijn voor 50% eigenaar van het Havenschap.

In de commissie vergadering van 23 juni 2016 bleek dat de meeste fracties konden instemmen met de onderliggende stukken. De discussie ging hoofdzakelijk over het dividendvoorstel wat werd voorgelegd. Alle fracties hebben hier moeite mee en de stuurgroep zal de opmerkingen meenemen naar de eerstkomende vergadering.

Het blijft spannend en wanneer er geen passende regeling komt waarin onze gemeenteraad zich kan vinden, dan is de uitkomst van de stemming op 14 juli 2016 onzeker. Gezien het voortraject zou ik het jammer vinden, maar de "eis" ligt er al jaren en was niet nieuw. Wordt vervolgd.

Bert Schreuders, Fractievoorzitter ChristenUnie Moerdijk

« Terug