ChristenUnie wil volwaardige sporthal in De Wijert

sporthal de wijertwoensdag 17 april 2013 08:50

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie stelt vragen aan het college naar aanleiding van het startsein deze week voor de realisatie van een multifunctionele accommodatie in De Wijert, waarnaast een mogelijke sporthal op Europapark genoemd wordt. De ChristenUnie wil dat er een volwaardige sporthal in het midden van de wijk blijft.

Het college wil een multifunctionele accommodatie realiseren in De Wijert, waarin zowel een basisschool, buitenschoolse opvang als een spelhal ondergebracht moeten worden. Daarnaast zou mogelijk op Europapark een sporthal gerealiseerd kunnen worden, maar daarover bestaat geen zekerheid. Als een sporthal op Europapark niet mogelijk blijkt, wil het college alsnog kijken naar de mogelijkheden om dit als onderdeel van de multifunctionele accommodatie te realiseren.

De ChristenUnie vraagt het college of het met het startsein niet vooruit loopt op de uitkomst van de nog lopende gesprekken van het Noorderpoort College over de bouw van een sporthal op Europapark. De wethouder heeft toegezegd de raadsleden in desbetreffende raadscommissie op de hoogte te houden van het verloop van de onderhandelingen. De ChristenUnie vraagt zich af hoe het startsein zich hiertoe verhoudt.
De fractie vraagt zich ook af hoe het staat met de uitvoering van een motie uit oktober 2011 om het wijkfiliaal van de bibliotheek te renoveren en te betrekken bij de multifunctionele accommodatie. De ChristenUnie vraagt zich verder af hoe het college aankijkt tegen het aanbod van het Gomarus College om samen met de gemeente een volwaardige sporthal te realiseren in De Wijert, waar school en wijk gebruik van kunnen maken.
De schriftelijke vragen zijn hieronder te downloaden.
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen MFA De Wijert 2013041729,9 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht