Highlights ChristenUnie Noord-Holland voor 2011

vrijdag 23 december 2011 21:09

Terug kijkend op het afgelopen jaar is er in de eerste plaats dankbaarheid voor al het politieke en bestuurlijke werk wat in het afgelopen jaar is gedaan op een groot aantal plaatsen in onze Provincie Noord-Holland.
Door Piet Bras, bestuur ChristenUnie Noord-Holland

 

In de volgende plaatsen waren raadsleden actief: Den Helder, Wieringermeer, Langedijk, Heerhugowaard, Medemblik, Enkhuizen, Zaanstad, Velsen, Haarlemmermeer, Amstelveen, Amsterdam Z.O., Hilversum, Huizen, Bussum. En in Wieringermeer (Johan Paul de Groot) en in Amstelveen (Jacqueline Koops-Scheele) een wethouder. In Haarlemmermeer en Enkhuizen is er samenwerking met de SGP. En naast alle genoemde plaatsen zijn er ook kiesverenigingen in Alkmaar, Haarlem, Purmerend en Hoorn.

Aan de basis van dit politieke werk staan de kiesverenigingen die er zorg voor dragen dat dit werk door kan gaan, de leden worden geïnformeerd en nieuwe leden worden geworven.

De eerste twee maanden van dit jaar stonden in het teken van de – intensieve - campagne voor de Provinciale Staten en op 2 maart konden de inwoners van Noord Holland hun stem uitbrengen. En het was goed om op de avond van 2 maart in het provinciehuis te zijn om de uislagen te zien binnenkomen. Een uitslag die voor ChristenUnie-SGP resulteert in 1 zetel.

En het was goed om op dinsdag 8 maart bij elkaar te zijn en terug te kijken op de uitslag. Er was ook dankbaarheid voor het feit dat we vertegenwoordigd zijn in de Staten en dat we voort kunnen bouwen op alles wat in de afgelopen jaren al is gedaan. Vanaf maart is Johan Kardol de fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP in de Staten en hij wordt hier in o.a. gesteund door Hugo Veldhuizen (duo-Statenlid).

In het najaar was er opnieuw dankbaarheid: na een mooie en ook drukke campagnetijd kozen de inwoners van Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer en Niedorp voor de raad van de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Er werd 1 zetel behaald en vanaf 1 januari 2012 vertegenwoordigt Johan Paul de Groot de ChristenUnie in deze nieuwe gemeente.

Er valt natuurlijk veel meer te zeggen over deze plaatsen. Kijk voor meer informatie maar eens op de plaatselijke websites en laten we de onderlinge contacten ook levend houden.

Voor de komende tijd:

Laten we verder bouwen op het fundament, zoals het in deze afgelopen jaren en in dit jaar is gelegd. En: laten we ook bidden voor dit werk, opdat het steeds weer tot eer van God zal zijn.

Met vriendelijke groet en ook veel zegen en wijsheid toegewenst,

namens het Provinciaal bestuur,

Piet Bras vanuit Den Helder

« Terug

Reacties op 'Highlights ChristenUnie Noord-Holland voor 2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.