Werkbezoek Statenfracties aan de Bossenwaard

vrijdag 30 januari 2009 22:31

Vrijdagmiddag 30 januari bezocht een afvaardiging van de Statenfracties CDA, VVD en ChristenUnie van Provinciale Staten van Utrecht de gemeente Nieuwegein in verband met een informatie bijeenkomst rondom de Bossenwaard. Op dit moment liggen er namelijk provinciale plannen om woningen te bouwen in deze uiterwaard van de rivier de Lek. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de Nieuwegeinse CDA en zij hadden hierbij de lokale fracties van de VVD en ChristenUnie ook uitgenodigd. Het CDA wilde het comité -dat strijdt voor het groene behoud van de Bossenwaard- en de provinciale politiek met elkaar in contact brengen. Dit mede naar aanleiding van mijn oproep in de raadsvergadering van 16 december 2008 waarin ik het comité adviseerde hun beïnvloedingspijlen vooral te richten op de provinciale volksvertegenwoordigers, omdat zij zich eerder over bouwplannen in de Bossenwaard zullen buigen dan de gemeenteraad van Nieuwegein.

Het comité had een goede presentatie voorbereid waarin ze duidelijk liet zien wat de visie van de provincie is en waar de bezwaren van de bewoners liggen. De bewoners willen geen bebouwing in de Bossenwaard, maar willen dit gebied veel meer als natuurgebied inrichten en als waterberging voor de rivier bij hoog water. Het comité had hiervoor ook zelf een variant uitgedacht en heeft deze uitgebreid toegelicht. De aanwezige statenleden waren onder de indruk van het werk en de inzet van het comité. Ik heb zelf ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons Statenlid Carla Dik en fractie ondersteuner Kees de Heer uitgebreid te spreken. Carla en Kees waren heel tevreden over dit werkbezoek en zullen met dit onderwerp op provinciaal niveau aan de slag gaan.

Ik dank het CDA voor de organisatie van deze middag. Het was goed om de provinciale politiek reeds in dit stadium met de plannen bekend te maken.


Martin Monrooij
Fractievoorzitter ChristenUnie Nieuwegein

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek Statenfracties aan de Bossenwaard'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.