Bestuursleden werken mee met Stichting Present

st_presentwoensdag 21 januari 2009 21:03

Peter van der Wal en Richard Vrieling hebben zaterdag 17 januari jl. meegedraaid in een project van Stichting Present. De stichting Present heeft als missie om een brug te slaan tussen mensen die wat te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Zo gingen Peter en Richard met 6 andere klussers aan de slag bij iemand die vanuit een opvanghuis een eigen huis ging betrekken. Het huis zelf was "uitgeleefd" en de nieuwe bewoner was niet in staat om het huis bewoonbaar te krijgen. Door met een aantal mensen er de schouders onder te zetten werd het huis zienderogen opgeknapt, zodat er na een dag hard werken een stevige basis was om in het huis te gaan wonen. Er moest echter nog zoveel gebeuren dat een tweede groep (vanuit studentenvereniging Ichtus) er aan te pas moest komen om de losse eindjes af te ronden. Tegelijkertijd werden de kinderen van de nieuwe bewoner vermaakt, zodat ze niet in het drukke huis aanwezig hoefden te zijn en ze een leuke dag met andere kinderen konden hebben. Hiermee werd wel weer een missie voltooid.

We mogen in een stad als Groningen blij zijn met de inbreng en het netwerk van de Stichting Present en via deze weg willen we kerkenraden, groeigroepen, bijbelkringen, studentenverenigingen enzovoort oproepen om je als groep eens een dag in te zetten voor een naaste in je omgeving. Kijk daarom op http://www.stichtingpresent-groningen.nl/ en meld je aan. Je kan je aanmelden voor een klusproject, maar ook voor een dag rondwandelen met bejaarden, spelletjes spelen met verstandelijkgehandicapten of alles wat je in je mogelijkheden hebt.

De ChristenUnie Groningen wil deze stichting dan ook van harte bij u aanbevelen!

« Terug

Reacties op 'Bestuursleden werken mee met Stichting Present'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.