ChristenUnie Groningen wil spoedhulp behouden

Delfzicht Ziekenhuisdinsdag 05 februari 2008 19:43

 
GRONINGEN - De Statenfractie van de ChristenUnie in de provincie Groningen wil de spoedhulp in de kleine ziekenhuizen in de provincie behouden.

 

De fractie zal daarom morgen, tijdens een vergadering van de Provinciale Staten, een motie indienen voor instandhouding van de zogeheten beschikbaarheidstoeslag voor kleine ziekenhuizen - dit zijn ziekenhuizen met een verzorgingsgebied tot 72.500 personen. In de provincie Groningen gaat het om het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl, het Refajahziekenhuis in Stadskanaal en het St. Lucasziekenhuis in Winschoten. Met de beschikbaarheidstoeslag houden deze ziekenhuizen hun afdelingen spoedeisende hulp, intensive care en kinder- en verloskundige zorg open.

 

Minister Ab Klink van Volksgezondheid denkt erover de beschikbaarheidstoeslag voor kleine ziekenhuizen over te laten gaan in een beschikbaarheidsvergoeding voor alle ziekenhuizen. Dat is voor de kleine ziekenhuizen ongunstig, omdat zij minder patiënten behandelen, maar voor spoedhulp toch evenveel personeel op de been moeten hebben als grotere ziekenhuizen. Klink wacht het advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) af, voor hij een besluit neemt.

 

Burgemeesters van gemeenten met kleine ziekenhuizen hebben al een brandbrief aan de minister gestuurd. ,,Het zou mooi zijn als we als Provinciale Staten laten zien dat we achter onze burgemeesters staan'', zegt ChristenUnie-Statenlid Jan Hilverts. Hij vindt het onverantwoord te beknibbelen op de spoedeisende hulp in de kleine ziekenhuizen, want als een ziekenhuis zijn afdelingen voor spoedhulp moet sluiten, levert dit gevaarlijke situaties op.

 

Bron: Nederlands Dagblad, 05 februari 2008


« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Groningen wil spoedhulp behouden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.