Motie ChristenUnie voor nieuwe doelstellingen windenergie in de provincie Groningen

windmolen2vrijdag 29 juni 2007 18:09

Windenergie in provincie Groningen komt veel te traag van de grond; Provinciale Staten willen hogere ambitie

Het gaat niet snel genoeg met de ontwikkeling van windenergie in de provincie Groningen. Dat was de achterliggende gedachte achter een motie van de ChristenUnie in Provinciale Staten van Groningen om de ontwikkeling van windenergie steviger ter hand te nemen. Dat gaat nu gebeuren.

Door een motie van de ChristenUnie komt het college van Gedeputeerde Staten in 2007 met een voorstel voor een nieuwe doelstelling voor windenergie in de provincie Groningen, met een zodanige ambitie dat uitbreiding van windenergie op het land wordt gestimuleerd. Het college heeft de motie overgenomen.

Provinciale Staten vinden dat de opwekking van duurzame energie verder moet worden gestimuleerd. Dus ook van windenergie. De huidige doelstelling (van 165 megawatt) heeft eerder een remmende dan een stimulerende werking.

Achtergrond

De provincie Groningen is dé energieprovincie van Nederland en moet dat ook blijven. De uitbreiding van windmolens in de daarvoor aangewezen locaties (Delfzijl en Emmapolder) staat onder druk. Op dit moment is er 136 megawatt aan capaciteit windenergie in de provincie Groningen. Door de verwachte uitbreiding in de Eemshaven wordt de doelstelling ruimschoots overschreden. Dit gegeven wordt in discussies en besluitvorming door tegenstanders gebruikt om niet over te gaan tot uitbreiding van windmolens in de Emmapolder en Delfzijl. De landelijke Stuurgroep Ontwikkeling Windenergie formuleert in de loop van dit jaar een beleid 'na BLOW'.

Bron: www.gic.nl 29 juni 2007

« Terug

Reacties op 'Motie ChristenUnie voor nieuwe doelstellingen windenergie in de provincie Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.