Gemeenteraad Groningen derde bij Raadscup

donderdag 21 juni 2007 20:57

Een team van de gemeenteraad van Groningen is zaterdag 2 juni derde geworden bij het landelijk zaalvoetbaltoernooi voor gemeenteraden. Namens de CU-fractie was Sander Huisman actief.

De Nijmeegse raad was gastheer en tevens titelverdediger. Utrecht bleek de sterkste van het toernooi en ging ervan door met de raadscup en € 3000,- voor een goed doel. Peter Kommerij van de Griffie werd verkozen tot beste keeper.

Het toernooi om de Raadscup werd voor de tweede keer gehouden. Nijmegen organiseerde het toernooi als heersend landskampioen onder de vlag van "Nijmegen Gezonde stad" en als één van de speelsteden van het UEFA Europees Kampioenschap voetbal Onder 21. De gemeenten Rotterdam, Schiedam, Dordrecht, Utrecht, Westland, Tilburg, Groningen, Nijmegen, Arnhem, Zoetermeer, Venlo en Den Haag gaven acte de presence.

De Nijmeegse loco-burgemeester en wethouder sport Paul Depla en Rotterdams raadslid Metin Çelik openden het toernooi. Van 12.00 tot 17.00 werd er fanatiek gevoetbald op de twee velden van de Jan Massinkhal in Nijmegen. Utrecht won het toernooi ongeslagen. De tweede plaats was voor het debuterende raadsteam van Schiedam en de derde plaats voor Groningen. De teams bestonden uit raadsleden, steunfractieleden en griffiemedewerkers. Voor Groningen kwam ook Provinciaal Statenlid, Daan Bultje, in actie.

« Terug

Reacties op 'Gemeenteraad Groningen derde bij Raadscup'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.