Partiële herziening rond Wieringerrandmeer

woensdag 27 september 2006 12:55

Provinciale Statenvergadering 25 september 2006, bijdrage van Jan Bezemer

MdV,
Gevraagd wordt de partiele herziening vast te stellen die het ruimtelijk mogelijk zal maken het Wieringerrandmeer te realiseren. Nog steeds wordt er onderhandeld of althans gesproken over een definitieve versie van de samenwerkings-vereenkomst die uiteindelijk zal moeten leiden tot een start van het project. Een onderdeel van de intentieovereenkomst was dat de publieke partijen zouden doen wat op het publieke terrein nodig was om tot die stap te kunnen komen. Eén van de taken op het publieke terrein was het planologisch mogelijk maken van het Wieringerrandmeer. Hoewel ik hier een en ander maal heb betoogd dat ik de tijd nog niet rijp achtte voor deze ingreep en investering, ben ik wel van mening dat de publieke partners hun publieke medewerking moeten geven en dus vandaag wat betreft de partiele herziening van het streekplan tot een afronding kunnen brengen.
Er zijn nog vragen open, er is nog steeds sprake van een go - no go moment in de nabije toekomst, maar over de ruimtelijke ordening, althans voor zover die op dit niveau gedetailleerd moet zijn, is er overeenstemming tussen alle betrokkenen.
Mijn fractie is daarom in principe bereid het voorliggende voorstel te steunen, mede omdat er ook in de regio overeenstemming bestaat over het ruimtelijk kader zoals gepresenteerd in deze partiele herziening.

« Terug

Reacties op 'Partiële herziening rond Wieringerrandmeer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.