Reactie raadslid Koopmans op laatste ontwikkelingen winkelcentrum Paddepoel

klein-18woensdag 16 mei 2018 15:31

Lees hieronder hoe raadslid Edward Koopmans reageert op de recente ontwikkelingen in winkelcentrum Paddepoel, waar de VvE door blijft gaan met het opleggen van boetes.

Allereerst en bovenal ook vanaf hier onze steun aan de ondernemers in Paddepoel die door dit absurde gedrag van de VvE zijn getroffen. En inmiddels niet alleen de ondernemers zelf, maar zelfs de ouders van een van de ondernemers, hier vandaag aanwezig. Daarmee heeft dit hele conflict toch wel weer een triest dieptepunt bereikt. En laten we voorop stellen dat we hier niet zitten om een juridisch debat te voeren, we voeren hier een politiek debat over de onzin en absurditeit van deze situatie. Waar we als raad zelf deels debet aan zijn door in 2014 de zondagsopening vrij te geven.

In 2016 ging het volgens de wethouder nog om een broedende kip die niet gestoord mocht worden. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en wordt het conflict alleen maar lager van niveau, waarbij mensen nog dieper getroffen worden, nu zelfs de ouders van de ondernemer bij dit conflict worden betrokken. Alle stappen die de gemeente tot dusver heeft genomen en heeft bekostigd hebben tot niks geleid: met de enquête is niks gedaan, het ontheffingenbeleid blijkt een wassen neus en de mediator wordt eenzijdig afgewezen. Dus heeft de wethouder niet het idee dat de VvE ook de gemeente in de tang heeft? Los van het antwoord op deze vraag: de wethouder moet hoe dan ook toegeven dat de situatie voor de getroffen ondernemers onacceptabel is. En dat zij zich gesteund willen voelen door de gemeente. Wij zouden aansluitend op de vragen die al gesteld zijn, daarvan graag een duidelijk signaal van de wethouder richting ondernemers willen zien.

« Terug

Reacties op 'Reactie raadslid Koopmans op laatste ontwikkelingen winkelcentrum Paddepoel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.