ChristenUnie wil samen met oppositiepartijen behoud sporthal De Wijert

Goeie_sporthal_deWijertwoensdag 16 mei 2018 14:40

Het collegeplan is momenteel om de sporthal in De Wijert te slopen, en deze als speelhal onder te brengen in het multifunctionele centrum dan nog gebouwd moet gaan worden. De ChristenUnie ziet echter een kans om de breedtesport vooruit te helpen, en naast schoolsport ook andere sporten toe te laten in een nieuw te bouwen sporthal.

De speelhal zou in eerste instantie in de nog te bouwen multifunctionele accommodatie ondergebracht worden. Later is besloten om de speelhal toch los te koppelen van de multifunctionele accomodatie. Door deze wijziging in de plannen wil de ChristenUnie met de andere oppositiepartijen onderzoeken of een sporthal niet alsnog haalbaar is. 

Fractievoorzitter Inge Jongman: 'Het is belangrijk dat iedereen die dat wil ook daadwerkelijk kan gaan sporten. We vinden het belangrijk dat mensen die dat willen hier voldoende ruimte toe krijgen. We merken dat de sporthallen onder druk staan, veel sportzalen staan momenteel vol. We zien graag dat het college hierop inspeelt door voldoende voorzieningen beschikbaar te stellen. Op dit moment is De Wijert aan de beurt, zij verdienen hun eigen sporthal'. 

Foto: sport050 (gemeente Groningen)

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil samen met oppositiepartijen behoud sporthal De Wijert'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.